Златко Кранчар и Мирко Вучинич оптимисти за двубоя с България 03.06 | 17:03

Треньорът на Черна гора и нападателя на Рома се надяват публиката да окаже влияние и тима да се поздрави с успех в утрешната евроквалификация

От Краси Киров

В Черна гора всички са оптимисти и се надяват да постигнат успех срещу България в утрешната евроквалификация. Двата тима излизат от 21:30 часа в много важен двубой от групата, който може да се окаже решаващ за нашите амбиции за класиране.

Също така Черна гора е на прага на историята като тима, който от 4 години е член на ФИФА и УЕФА е много близко до участие на Евро 2012.

Хърватският треньор Златко Кранчар не пропусна да похвали колегата си Лотар Матеус, заявявайки, че германецът не само е подмладил отбора, но го е и подсилил. Кранчар обяви и стартовия си състав за мача с България, като стана ясно, че звездата на Фиорентина ще остане резерва.

Също така звездата на Черна гора Мирко Вучини обяви, че тима излиза за задължителна победа срещу България и ще играе на максимално добро ниво.

"Утрешният мач може да ни отвори пътя към баража. Победата може да ни отвори пътя и към първото място, а не само към баража. Нашите момчета показаха, че имат характер и качества, от което съм доволен. Утре ще дадат всичко от себе си, за да сме доволни не само от играта, но и от резултата," заяви Кранчар.

"Публиката ще бъде нашият 12-ти играч. Очаквам истинска футболна атмосфера. Искам да играем дисциплинирано в защита. Играта ни постепенно да минава в атака. Там ще разчитаме на Вучинич и Джалович да реализират", каза Кранчар на пресконференцията преди мача.

"Лотар Матеус го познавам много добре. Той е добър боец със силен характер. Със сигурност желае силно да ни изненада. В момента вратата за България е съвсем леко открехната, но той може да я отвори. В националния тим на България има 4-5 нови играчи, което означава, че Матеус не само е подмладил отбора, но го е и подсилил", добави наставникът на Черна гора.

Мирко Вучинич също добави, че се надява и публиката в Подгорица да помогне на него и съотборниците му да стигнат до така важния успех.

"Феновете очакват да победим и едва ли не да вкараме 2-3 гола. Искам да играем със сърце. Като играхме в България имахме малко повече късмет. Ще бъде много тежко, но се надявам нашата публика да ни подкрепя през целия мач", каза Вучинич.

"Докарахме нещата до тук и ще е много глупаво да ги изпуснем сега. Надявам се да стане добър мач. И ние и българите сме технични футболисти. От нас се очаква, че трябва да победим, но дали това ще стане ще разберем утре."

"Най-важна е победата. Резултатът не е важен. Това не означава, че трябва да нападаме постоянно. Трябва да чакаме нашия си стил. Във всеки един мач до сега сме играли един за всички, всички за един. Нас не ни задоволява равенство или минимална загуба. Единствено победата е важна", добави нападателят на Рома.

Ето и и на кои футболисти каза, че ще разчита Кранчар:

Младен Божович, Саво Павичевич, Стефан Савич, Марко Баша, Лука Пейович, Елсад Зверотич, Никола Дринчич, Милорад Пекович, Владимир Божович, Радомир Джалович, Мирко Вучинич;

Евроквалификацията между Черна гора и България е утре, 4 юни, от 21:30 часа на стадион "Градски" в Подгорица.

Водещи

Най-четени