Ивайло Петев: Само Левски изгуби от скандала с мен 01.06 | 14:31

Треньорът не се сърди на феновете на "сините"

От iNews.bg

Ивайло Петев заяви, че не се сърди на феновете на Левски за инцидента през есента, когато бе съблечен и унижен на "Герена". Това признание футболният спец направи на летище "София", където кацна от Кипър.

Вчера тимът на Петев – АЕЛ (Лимасол), изгуби титлата в местния шампионат, след като в преиграването на двубоя с АПОЕЛ (Никозия) допусна поражение с 0:1.

Българският треньор не скри своето разочарование от случилото се, но подчерта, че това е безценен опит за него.

"В спорта първо трябва да се научиш да губиш. Вчера загубихме злощастно, разочаровани сме, но това което постигнахме в последните 8 месеца, е добро като резултат. Отборът ще играе в Шампионска лига и това не е малко", заяви Ивайло Петев.

"За да успееш, преди всичко трябва да имаш добри познания, какво трябва да се промени, трябва да имаш енергия и интуиция, която ти помага. Тази една година е изключително важна за мен, въпреки че не успяхме да спечелим вчера. Това е опит, който ще ми бъде много полезен. Жалко е, че по такъв начин вчера загубихме, това е нещо, от което ме боли", добави той.

Петев разкри, че два пъти е говорил с Георги Ивнов - Гонзо за възможността да поеме Левски, но не желае да дава конкретни отговори за своето бъдеще, тъй като има договор с АЕЛ.

"Говорил съм с Гонзо два пъти, в последните 10 дни не сме се чували. Аз имам действащ договор с АЕЛ и до един период от време ще стане ясно къде ще продължи моята кариера. По-конкретен отговор не мога да дам. Сега каквото и да кажа, може да се интерпретира по някакъв начин.

Наистина имам варианти къде да продължа кариерата си, но се надявам да избера най-доброто за мен. В момента сърцето ме тегли към Ловеч, за да си почина.

Аз обичам България, за мен е предизвикателство да работя тук, дали сега или след време, това рано или късно ще стане. Имам предвид да работя в България, а не конкретно в "Левски", коментира специалистът.

"Колкото до инцидента, който се случи на "Герена", знам, че не е срещу мен, вече съм го забравил. В случая тогава загуби Левски", заключи бившият треньор на Лудогорец.

Водещи