Ивайло Петев имал оферти от няколко държави 09.10 | 18:40

Отбори от Кипър, Австрия и Полша искали специалиста

От Константин Симидчийски

Ивайло Петев е имал предложения от няколко държави, преди да се стигне до вчерашния инцидент с него на ст. "Георги Аспарухов".

Това разкри мениджърът Венцислав Митов, който днес бе до него по време на пресконференцията му в столичен хотел.

Както е известно, Петев взе решение да напусне Левски, след като бе буквално атакуван от ултраси на "сините" по време на представянето си. Венцислав Митов пък разкри, че специалистът е имал оферти от Кипър, Австрия и Полша.

"От разговорите, които имахме с ръководството на Левски, се разбрахме, че те искат да се направи нещо добро. Нито аз съм го предлагал, нито Ивайло се е предлагал. Както вчера Тодор Батков каза, от него е дошла идеята, а след това решението им е единодушно на цялото ракъводство. Ние не сме причината за уволнението на Славиша Йоканович", сподели мениджърът на треньора.

"Преговарях с отбор от Кипър, от първа лига на Австрия и от първа лига на Полша. Но самият Ивайло Петев си избра да продължи в Левски, а предложеният договор- не като финанси, а като перспектива, му хареса- дългосрочен модел за работа. Той реши, че е по-добре в Левски и поради тази причина прекъснахме серията преговори с чуждестранните отбори", добави Митов.

Водещи

Най-четени