Ивелин Попов е играч на кръга в Русия 09.04 | 17:01

Георги Пеев също попадна в идеалната единайсеторка

От Божидар Азманов

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов бе избран за най-добър футболист на 23-ия кръг на руската Премиер Лига.

Попов си извоюва признанието със силната си игра през уикенда срещу четвъртфиналиста в Лига Европа Рубин (Казан). Двата тима завършиха при нулево равенство, но изявите на българина впечатлиха медиите и привържениците на футбола в Русия.

В авторитетната класация на руския интернет портал Чемпионат.com нападателят не само попадна в идеалната единайсеторка, а и получи най-висока оценка - 7.5.

"След завръщането на Ивелин Попов в титулярния състав на Кубан българският футболист изигра най-добрия си мач от началото на годината. Той на два пъти изведе Алексей Ионов очи в очи с Сергей Рижиков, но стражът бе безукорен. В един епизод от срещата Попов сам можеше да реши нейния изход, като се измъкна от двама съперници, но в последния момент Сесар Навас го спря с цената на нарушение", се казва в анализа на специализирания сайт, посветен на Ивелин Попов.

Още един българин попада сред най-добрите на 23-ия кръг в Русия. Това е футболистът на Амкар (Перм) Георги Пеев, който заслужи оценка - 7. Бившият национал реализира от дузпа при равенствтото срещу Динамо (Москва), а това бе негов пети гол в шампионата.

"Пеев показа лидерските си качества в мача с Динамо. Организира няколко нестандартни атаки, изпълняваше опасно корнери. Реализира и дузпа. Амкар игра за победа, но не сполучиха. Главна причина за това бяха многото пропуски на нападателите на тима от Перм", пишат от Чемпионат.com

Водещи

Най-четени