Ивет Лалова: Бях убедена в титлата 02.07 | 16:25

Чаровната спортистка се завърна в България и сподели впечатленията си след Европейското първенство

От Краси Киров

Ивет Лалова се завърна в София след триумфа си на Европейското първенство по лека атлетика.

Спринтьорката стана първата българска еврошампионка в дисциплината 100 метра гладко бягане и влезе в историята на спорта у нас.

"Добре съм, изморена, благодаря на всички за това посрещане. Няма по-хубаво нещо от обичта на хората. Олимпиадата е прекалено близо да се главозамайвам или възгордявам, много добре осъзнавам каква е разликата в състезанията", коментира още Ивет, визирайки по-сериозната конкуренция на предстоящите игри в Лондон 2012.

"Лондон е съвсем друго състезание. Още от сега се заканват двете големи сили - САЩ и Ямайка. Нека бъдем реалисти - финал в Лондон ще бъде много голям успех за мен. Нека потвърдя, че съм най-добра в Европа".

Аз съм на 28 години вече и тези награждавания означават много за мен и за моя труд. Не можах повече да сдържам емоциите и се разплаках на почетната стълбица. Аз заминах там с 9-то време, защото заминах за Хелзинки с разтежение на бедрото.

Пътят беше труден, въпреки че някои казваха, че съм била сигурна златна медалистка. Нямаше нищо сигурно на състезанието. Докато не видиш, че си първи, напрежението не се смъква. В Лондон е съвсем различно, защото тези момичета, с които се борех на финала, там ще трябва да елиминирам още в сериите - затова финал на Олимпиадата ще бъде много голям успех.

Ключовият момент беше в сериите. Там условията за спринт бяха разкошни. В този момент ме слагаха дори извън финал, защото нямах толкова силни резултати през сезона и аз буквално ги парализирах с това 11.06. Мисля, че още тогава спечелих медала", завърши златната медалистка.

Лалова беше единствената ни лекоатлетка, която се завърна с медал от Европейското първенство в Хелзинки.

Водещи

Най-четени