Ивет Лалова и Ваня Стамболова останаха извън призовите места в Париж 09.07 | 11:10

Българските лекоатлетки записаха четвърто и шесто място на поредното си участие в Диамантената лига, Болт №1 на 200 м

От Краси Киров

Талантливите атлетки на България Ивет Лалова и Ваня Стамболова записаха поредно участие в турнир от Диамантената лига.

Във вчерашния кръг от надпреварата, провел се на на "Стад дьо Франс" в Париж , Лалова завърши четвърта на 100 м, а Стамболова бе на крачка от пореден успех на 400 м с препятствия, но остана шеста.

Най-добрата българска спринтьорка Лалова пробяга дистанцията с време 11.18 секунди, а победителка в дисциплината стана Кели-Ан Баптист от Тринидад и Тобаго с време 10.91. Второто място бе за Вероника Кембъл-Браун от Ямайка (10.95 сек.), а тройката допълни сънародничката и Керън Стюарт с време 11.04 сек.

В неделя Ивет ще участва на друг турнир от Диамантената лига, този път в Бирмингам, като ще вземе участие в дисциплината 200 метра.

Другата ни надежда за международно признание Ваня Стамболова остана на шесто място на 400 м с препятствия на турнира в Париж. Българката бе начело в състезанието, но допусна грешка преди финалната права и остана извън призовите места в дисциплината с време 55.51 секунди.

Състезанието бе спечелено от Зузана Хайнова (Чех), която записа най-добър резултат за сезона в дисциплината, което бе и нов национален рекорд за Чехия. Втора и трета останаха Калис Спенсър (Ям) и Наталия Антюх (Рус) с резултати съответно 53.45 и 54.41 сек.

В зрелищната дисциплина 200 м при мъжете световният рекордьор Юсейн Болт отвя конкуренцията на домакина Кристоф Льометр и Дарвис Патън, триумфирайки с победата за 20.03 сек. Французинът се класира втори с 20.21 сек, а 38 сек, зад него остана американецът Патън.

Водещи

Най-четени