Ивет Лалова със силно бягане във Франция 09.07 | 08:04

Българката се класира втора на 100 метра във Франция

От Иво Вецев

Европейската шампионка Ивет Лалова подобри постижението си от Диамантената лига в Париж в събота, но не успя да победи Мюриел Ауре от Кот д'Ивоар в спринта на 100 метра на турнира в Сотвил-ле-Руан.

Чаровната българка финишира на 2-ра позиция зад африканката, като записа време 11.16 секунди при насрещен вятър от 1,5 м/сек.

Мюриел обаче беше недостижима с впечатляващите 10.91 секунди, което е 5-о по сила време в света през сезона и лично постижение за нея в настоящата кампания.

На трета позиция завърши американката Лакийша Лоусън с 11.18 секунди.

Sporta.bg припомня, че това бе втори старт за Ивет Лалова в рамките само на 3 дни, след като през уикенда тя участва на 100 метра в Диамантената лига в Париж и финишира 6-а.

Основната конкурентка на Ивет в Сотвил-ле-Руан беше именно представителката на Кот д'Ивоар Ауре, чието лично постижение за сезона преди днес бе 11.01 секунди, но вече е 10.91 – за сравнение най-добрият резултат на Лалова през настоящата кампания е 11.04 секунди.

Ивет спечели директния двубой срещу Ауре в старта от Диамантената лига в Осло, когато записа втора победа за българската лека атлетика в историята на най-престижните серии.

В Париж в събота обаче котдивоарката надделя над Лалова, защото финишира на 3-то място именно с най-доброто си постижение преди днешното бягане - 11.01 секунди.

Лидерка в световната ранглиста до момента през сезона е Кели Ан Батпист от Тринидад и Тобаго с 10.83 секунди.

Водещи