Ивет с бронз на 100 метра от супертурнир в Загреб, Болт най-бърз при мъжете 14.09 | 08:32

В спринта на 100 метра при мъжете най-бърз бе Юсейн Болт, който записа и най-доброто си постижение за сезона в тази дисциплина от 9.85 секунди

От Мариян Найденов

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова зае трето място в бягането на 100 метра на лекоатлетическия мемориал "Борис Хамжекович" в Загреб (Хърватия). Надпреварата е част от веригата "Гран при" на IAAF и в нея взеха участие много от най-големите звезди в леката атлетика като световния рекордьор на 100 и 200 метра Юсейн Болт и местната любимка Бланка Влашич.

Победителка стана световната шампионка на 100 метра и номер две във вечната ранглиста на дисциплината Кармелита Джетър (САЩ), която закова хронометрите на 11.00 секунди, а втора се нареди Шилони Калверт от Ямайка. Постижението на Ивет Лалова за третото най-бързо време бе 11.33 секунди.

Калверт поднесе изненадата на 200 метра при жените, спечелвайки с личен рекорд от 22.55 секунди пред сънародничката си Шерон Симпсън, която спря хронометрите на 22.95 сек.

В спринта на 100 метра при мъжете най-бърз бе Юсейн Болт, който записа и най-доброто си постижение за сезона в тази дисциплина от 9.85 секунди. Това бе първи старт в късия спринт за Мълнията, след сензационния му фалстарт на Световното първенство в Даегу, за което бе дисквалифициран и не може да защити титлата си от Берлин 2009.

В сектора за висок скок звездата на домакините Бланка Влашич завърши на второ място след световната шампионка Ана Чичерова (Русия), като и двете лекоатлетки постигнаха резултат от 2.00 метра, но рускинята ги преодоля с по-малко опити.

Влашич направи знаменитото си постижение от 2.08 метра именно на мемориала в Загреб преди година, а в последствие опита и да атакува рекорда на българската легенда Стефка Костадинова от 2.09 метра, но не успя. Тази година обаче хърватката е преследвана от контузии и е далеч от формата си през миналия сезон.

Водещи

Най-четени