Ивет срещу двукратна олимпийска шампионка в спор за финала на 100 метра 11.08 | 16:18

Лалова се падна в трета полуфинална серия, ще я гледаме утре привечер

От Даниел Любомиров

Гордостта на българската лека атлетика Ивет Лалова ще има доста тежка задача в стремежа си да се класира на финала на 100 метра на Световното първенство в Москва 2013.

Както вече ви съобщихме, най-красивата спринтьорка завърши втора в своята серия тази сутрин и без особени проблеми намери място на полуфиналите утре.

Лалова е в последната трета серия на полуфиналите, която ще започне точно в 18:51 минути българско време. Първата серия стартира в 18:35 часа.

Ивет ще бъде в компанията на двукратната олимпийска шампионка (Пекин и Лондон) Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка, която е лидерка в ранглистата за сезона с постижение от 10.77 секунди, постигнато на полуфиналите от Диамантената лига в Лондон на 27-ми юли.

Още две конкурентки на Лалова в серията са слизали под 11 секунди през сезона - Кирон Стюарт от Ямайка с 10.96 и Александрия Андерсън от САЩ с 10.91.

Лалова има лично постижение 11.04 за 2013-та и с това превъзхожда останалите претендентки за място на финала.

Уточняваме, че първите две състезателки от всяка серия се класират за големия финал на 100 метра, плюс двете най-добри "губещи" времена.

Вчера пред Sporta.bg Ивет си пожела да бяга под 11 секунди на Световното в Москва и вероятно ще ѝ се наложи да го направи, за да намери място сред големите 8 на шампионата.

Всички участнички в полуфиналните серии и най-добрите им постижения през сезона и в кариерата вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени