Изминаха две години от знаменития хеттрик на Бербатов срещу Ливърпул 19.09 | 17:52

Точно на 19-и септември преди 2 години българският голмайстор изигра най-силния си мач с фланелката на "червените дяволи"

От Иво Вецев

Точно на тази дата - 19-и септември, преди две години Димитър Бербатов влезе в историята на Манчестър Юнайтед, както и в сърцата на феновете, след като наниза три великолепни гола във вратата на най-големия съперник на своя тим - Ливърпул.

Дербито между кръвните врагове на английския футбол ще бъде запомнено като едно от най-драматичните в историята на съперничеството, след като "червените дяволи" поведоха с 2:0, но Стивън Джерард върна интригата в срещата след два гола на Джерард. Юнайтед обаче стигна до победата с гол в края.

Този ден никога няма да бъде забравен и от българския голмайстор Димитър Бербатов, който наниза и трите гола за своя вече бивш клуб. През първото полувреме той реализира с глава, въпреки че бе фаулиран от Торес, а на голлинията Кончески се опита да избие с ръка.

Вторият гол пък беше истински шедьовър - след центриране отдясно топката попадна в Бербатов, който я овладя във въздуха, а после изпълни великолепна задна ножица, а топката попадна във вратата след досег с горната греда на Рейна.

Третият пък беше един от най-важните голове за Юнайтед през сезон 2010/11, след като българският нападател надскочи всички в самия край на двубоя и с глава реализира за 3:2 и взриви "Олд Трафорд".

Именно през този сезон Берба спечели златната обувка в Премиър лийг, въпреки че бе оставян често резерва, а неуважението на Фъргюсън към нападателя достигна връхната си точка, когато той остави извън групата най-добрия си нападател за финала в Шампионската лига.

Въпреки това този сезон остава в паметта на всички като най-добрия за Бербатов при престоя му при "червените дяволи". Двубоят срещу Ливърпул пък ще се помни дълго - от Бербатов, от феновете на Ливърпул, от феновете на Юнайтед, както и от целия свят.

Видео от паметния ден за бившия български национал може да видите при колегите от sporta.bg.

Водещи

Най-четени