Изпълнения на Григор Димитров попаднаха в престижна класация 28.02 | 10:21

Американския медиен гигант ESPN избра две отигравания на българския талант, които попаднаха в класация за най-добрите удари от началото на 2013 година

От Мариян Найденов

Американския медиен гигант ESPN избра две изпълнения на първата ни ракета Григор Димитров, които попаднаха в класация за най-добрите удари от началото на 2013 година.

И двете отигравания на 21-годишния хасковлия, подбрани от ESPN, са от последния турнир, в който той взе участие - в Ротердам (Холандия), където българският талант за първи път достигна до полуфиналите на турнир от сериите АTP 500.

За съжаление Димитров не успя да се класира за втория финал в кариерата си, след като допусна поражение в два сета от аржентинския гигант Хуан Мартин Дел Потро. Въпреки това Гришо за пореден път очарова с играта си, което му помогна да се изкачи до номер 33 в света - негов личен рекорд до момента.

Едното от включените в материала на ESPN изпълнения на Григор, е точно от двубоя му с Дел Потро. Става дума за атрактивен удар между краката, след който българинът успява да спечели разиграването.

Второто избрано изпълнение е от мача на Димитров с Маркос Багдатис на четвъртфиналите в Ротердам. При него българинът показва невероятна бързина и техника, като успява да догони една наглед невъзможна къса топка, а след това и да пласира удара си на линията.

В материала на ESPN е включенo още едно изпълнение на Гришо от мача му с Багдатис, като в него той не взема точка, но печели сърцата на феновете със самоотвержени спасявания на атаките на кипъреца от всякакви положения, дори и легнал на корта.

Колегите от американската телевизия завършват материала си с четвърто видео, което показва моменти от съвместна тренировка на Димитров и Маркос Багдатис, които освен че си партнират на двойки, са и големи приятели извън корта.

За Григор Димитров включването в подобни класации не е нещо ново, като през миналата година шедьовър на българина дори спечели наградата на ATP за най-добро изпълнение на 2012 г.

Видео с въпросните отигравания на хасковлията може да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени