Интер и Торино приключиха спора при 2:2 27.01 | 23:48

"Нерадзурите" не можаха да се залепят за топ 3

От Даниел Любомиров

Интер продължи серията си без загуба на "Джузепе Меаца", но не зарадва тифозите си, защото стигна само до равенство 2:2 в домакинството си на Торино.

Последният мач от програмата на 22-ия кръг предложи обрати и затвърди тенденцията срещите от този уикенд да предлагат на зрителите много голове.

"Нерадзурите" поведоха в резултата още в 5-ата минута чрез Кристиан Киву, но Рикардо Меджорини осъществи пълния обрат в полза на "биковете" с попаденията си в 23-ата и 50-ата минута.

Самият той можеше да оформи хеттрика си в 93-ата минута, но мощният му удар бе отразен от Самир Ханданович. В 67-ата минута Камбиасо беше възстановил равенството след отлично центриране на капитана Хавиер Санети.

Всички голове от интригуващия мач на "Меаца" можете да видите при колегите от Sporta.bg

Така Интер изпусна добър шанс да се долепи до Лацио на 3-тото място в класирането, като "нерадзурите" вече имат 40 пункта и изостават с 3 от "орлите" на 4-ата позиция. Торино отново майсторски избегна загубата и вече има 27 точки на 12-тото място в подреждането.

Преди началото на този мач Интер се намираше в серия от 12 мача без загуба като домакин във всички турнири, като за последно бе надвит от Сиена с 2:0 на "Джузепе Меаца". Въпреки всичко "нерадзурите" имат още доста дълъг път пред себе си, преди да изравнят постижението от периода 2008-2010, когато бе поставен рекорд от 53 мача без поражение у дома.

Торино за последно се бе похвали с победа като гост на Интер през далечната вече 1988-ма година, а последният успех изобщо на "биковете" над този съперник датира от 94-та, когато като домакини те надделяват с 2:0.

"Биковете" се намираха в прекрасна серия от 242 минути без допуснат гол при визитите си в Серия А, но тя бе прекратена още в 5-ата на днешния двубой. Кристиан Киву с прекрасно изпълнение на фалцов удар от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря Жан Франсоа Жиле – 1:0.

Торино се намираше в най-добрата си серия от завръщането в елита – 5 мача без загуба – като не се обезкуражи от ранния гол и се бори до последно за продължаването на позитивната тенденция.

В 23-ата минута груба грешка на Фреди Гуарин в изнасянето на топката коства аванса на "нерадзурите". Той загуби топката пред наказателното поле от Меджорини, който направи бързо двойно подаване и когато получи кълбото, моментално го прати неспасяемо в мрежата на Самир Ханданович – 1:1.

За съжаление на домакините голмайсторът им Кристиан Киву, който наскоро се завърна в игра след лекуване на контузия, получи нова травма и трябваше да бъде заменен в 28-ата минута от Алваро Перейра.

До края на полувремето Родриго Паласио и Юто Нагатомо опитаха да върнат аванса на Интер, но Жиле се прояви на висота в опазването на вратата си. Секунди преди отбелязването на попадението на Киву Антонио Касано също пробва да се разпише от около 20 метра, но не можа да намери рамката.

Втората част започна изключително неуспешно за домакините – още в 52-ата минута при първата си акция Торино стигна до пълен обрат в срещата. Бившият играч на Рома Алесио Черчи напредна по дясното крило и центрира успоредно на голлинията за Меджорини, който отново беше непокрит и отблизо не даде шанс на Ханданович – 1:2.

Андреа Страмачони пък имаше нови проблеми с контузии в състава си, защото Габи Мудингай получи разтежение и бе заменен принудително от Естебан Камбиасо. Смяната се забави и по време на втория гол за Торино Интер беше с човек по-малко на терена.

В 67-ата минута се оказа, че Камбиасо наистина е бил нужен на "нерадзурите" в този двубой, защото именно той се позиционира най-правилно в наказателното поле, за да изравни резултата на 2:2.

Антонио Касано пусна извеждащ пас по дясното крило в пеналтерията за Хавиер Санети, той преодоля един съперник и центрира отлично по земя за непокрития Камбиасо, който пред опразнената врата нямаше как да сбърка.

Логично Интер хвърли всичките си ресурси в търсене на победен гол, но ситуациите пред вратата на Торино не се създаваха с особена лекота. Касано видя как Жиле отразява удара му от границата на наказателното поле, преди да бъде заменен с Рикардо Алварес.

В крайна сметка финалният стихиен натиск на "нерадзурите" не доведе до желаната промяна в резултата и Интер трябваше да се задоволи само с равенство срещу намиращия се в подем Торино.

Водещи

Най-четени