Интер обърна Фиорентина и излезе на второ място в класирането 27.09 | 07:38

"Нерадзурите" се наложиха с 2:1

От Мариян Найденов

Интер осъществи невероятен обрат на своя "Сан Сиро", след като в мач от 5-ия кръг на първенството стигна до 2:1 над Фиорентина в един от най-интересните двубои през настоящия сезон в Серия А.

Роси (60) от дузпа даде аванс на гостите, които до този момент имаха и по-чистите положения. Камбиасо възстанови равенството в 72', а Джонатан сложи точка на спора в 83' с мощен изстрел с десния крак.

Благодарение на страхотния обрат Валтер Мацари продължава да няма загуба начело на Интер, който вече има 4 победи и едно равенство, окупирайки 2-та позиция с актив от 13 точки - толкова имат още Ювентус и Наполи.

Фиорентина пък претърпя първа загуба и остава на 5-о място. Освен това в двубоя Паскуал получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително.

След първоначален домакински натиск и спасен удар на Нагатомо, "виолетовите" заиграха на добро ниво и отличните намеси на Ханданович попречиха на гостите да водят до полувремето - 0:0.

Втората част започна силно за гостите, които създадоха няколко добри ситуации в половината на Интер, а при една такава Жуан фаулира противников състезател в пеналта - жълт картон за защитника и дузпа. Тя беше реализирана в 60' от Джузепе Роси, а Ханданович бе близо до спасяването, но сантиметри го лишиха от това.

Непобеденият до момента Интер реагира много добре на попадението и бе абсолютен господар на терена в търсене поне на изравнителен гол. Паласио пропусна няколко добри възможности, а пробив на Нагатомо през цялата защитата бе париран от защитник преди ударът на японеца да попадне в очертанията.

Натискът на домакините обаче се увеличаваше с всяка минута, като така се стигна до 72' - при разбъркване в наказателното поле на "виолетовите" Камбиасо реагира най-бързо и с безпощаден удар успя да реализира изравнителното попадение, а "Сан Сиро" изригна.

Това укрили "нерадзурите", които продължиха да натискат, а нови пробиви на Нагатомо и Рики Алварез внесоха смут в защитата на гостите, но без резултат. Това остана така до 83', в която Джонатан беше намерен на отлична позиция, бе париран при първия си опит, но след това с мощен удар с десния крак даде аванс на черно-сините.

В следващите минути резервата Перейра можеше да реши всичко с трети гол, но след бърз пробив реши да стреля, вместо да комбинира с Паласио, а вратарят спаси. Без резултат завършиха атаки на Алварез и Нагатомо, а в последната минута на продължението Амброзини едва не изравни, но Ханданович успя да парира - 2:1 за Интер и второ място за селекцията на Мацари.

Водещи

Най-четени