Интер обявява новият си старши треньор до края на седмицата 22.06 | 12:13

Бившият наставник на Дженоа Джан Пиеро Гасперини е кандидат номер 1 за поста

От Мариян Найденов

Президентът на бившия европейски шампион Интер Масимо Морати подчерта, че ситуацията около новия старши треньор на "нерадзурите" ще бъде изяснена до края на седмицата. Според него няма нужда от прибързване с подписа на специалиста и имената, които са взети предвид, ще бъдат обмислени внимателно.

Бившият наставник на Дженоа Джан Пиеро Гасперини е кандидат номер 1 за поста, след като стана ясно, че Андре Вияш Боаш отказа на Морати, за да поеме Челси, а английската ФА не пуска Фабио Капело в Милано.

Друга опция - Синиша Михайлович също няма да акостира на "Джузепе Меаца", след като от Фиорентина са отказали да се разделят с него. Делио Роси също се свързваше с Дон Масимо, но Гасперини е по-атрактивен вариант, заради необичайния стил на игра, който практикуваше Дженоа под негово ръководство.

"Не бих искал да оставаме в това положение прекалено дълго", заяви Морати. "Хубавото е, че нямаме мач следващата неделя - така получаваме още няколко часа, за да уговорим всичко. До края на седмицата всичко ще си е дошло на мястото".

"Мисля, че спортният директор Марко Бранка се е свързал с Гасперини. Колкото до Лоран Блан, няма да е лесно да го привлечем, защото работи като треньор на Франция и затова го изключвам като вариант. Не съм се свързвал с него, защото не мисля, че има смисъл".