Интер се разделя с Леонардо 15.06 | 17:03

Новината бе потвърдена лично от президента на "нерадзурите" Масимо Морати. Основен фаворит за поста е бившият селекционер на Аржентина Марсело Биелса

От Константин Симидчийски

Младият бразилец Леонардо вече не е старши-треньор на Интер, потвърди днес собственикът на миланския гранд Масимо Морати.

Собственикът на "нерадзурите" призна, че бразилецът ще напусне поста след по-малко от сезон начело, като пред него стои перспективата да заеме поста на технически директор в един от бившите си клубове - Пари Сен Жермен.

Засега не е ясно кой ще наследи Лео начело на италианския тим, но основен фаворит за поста е бившият селекционер на Аржентина и Чили - Марсело Биелса, за когото съвсем наскоро се появи информация, че води разговори с Морати. Потвърждение за това обаче все още няма, като се очаква новият наставник на "нерадзурите" да стане ясен скоро.

"Пред Леонардо стоят страхотни възможности. Ще направим опит да намерим решение, което да удовлетвори както него, така и клуба", каза Дон Масимо.

"Той работи като треньор със страст и силна воля, но определено не това е професията, към която Леонардо се стремеше за в бъдеще. Няма нищо нелогично в това, че той следва своите цели, а ние отново ще потърсим нов треньор за Интер. А в случай, че Леонардо промени мнението си, то ние може да сторим същото", добави босът.

Попитан относно възможността Марсело Биелса да наследи Леонардо начело, Дон Масимо не разкри конкретна информация по въпроса.

"Мисля, че с него вече е установен първоначален контакт, но не лично от мен", обясни Морати.

В случай, че Марсело Биелса поеме юздите на "Стадио Сан Сиро", то Интер ще бъде и едва вторият европейски клуб в неговата треньорска кариера.

Досега на Стария континент "Локо" е бил начело единствено на Еспаньол, когато през 1998 напуска каталунския клуб, получавайки оферта от националния отбор на Аржентина. За последно специалистът води Чили на Мондиал 2010 в ЮАР, където южноамериканският тим достигна 1/8-финалите.

Водещи

Най-четени