Интер с първа победа в Шампионската лига след 3:2 над ЦСКА в Москва 27.09 | 22:33

В герой за Интер се превърна новото попълнение Мауро Сарате, който оформи крайното 3:2 в 78-та минута, отбелязвайки първото си попадение за клуба

От Мариян Найденов

Италианският гранд Интер записа първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като "Нерадзурите" изковаха успех с 3:2 при гостуването си на ЦСКА (Москва) във втори мач от  Група "В" на турнира.

В герой за Интер се превърна новото попълнение Мауро Сарате, който оформи крайното 3:2 в 78-та минута, отбелязвайки първото си попадение за клуба. Преди това Интер бе повел с 2:0, но допусна изравняване 2:2. 

Двубоят започна по възможно най-добрия начин за "нерадзурите", които откриха резултата чрез Лусио едва в 6-та минута, възползвайки се от грешка на вратаря Габулов, който излезе неразчетено при едно центриране от корнер и остава бразилеца на празна врата. възпитаниците на Клаудио Раниери нанесоха втория си удар в 23-та минута, а точен бе Джампаоло Пацини, който бе намерен чудесно от Юто Нагатомо в наказателното поле и отблизо не остави шансове на Габулов зса 0:2.

Домакините от ЦСКА обаче нямаха намерение да се откажат толкова лесно и успяха да намалят резултата в последната секунда на първата част, когато Алан Дзагоев намали с гол от пряк свободен удар.

След почивката домакините се опитаха да упражнят натиск, който доведе до няколко опасни положения в първите минути на полувремето, като най-опасното бе пропиляно от Павел Мамаев в 49-ата минута.

Така се стигна до 77-та минута, когато Вагнер Лав бе оставен нахлу в наказателното на гостите от Милано и с премерен изстрел даде надежди на "армейците" за нещо повече в този мач, изравнявайки резултата - 2:2.

Радостта на ЦСКА обаче не трая дълго, защото само две минути по-късно Интер си върна преднината, а в прегръдките на съотборниците си се озова. Влезлият като резерва Мауро Сарате. Новото аржентинско попадение в редиците на "нерадзурите"  получи хубав пас от Естебан Камбиасо на границата на наказателното поле, спря си топката на гърди и незабавно стреля, оформяйки крайното 2:3, с което донесе и трите точки за своя отбор.

След тази победа Интер събра 3 точки и се изравни с Трабзонспор на върха в група "В", след като "нерадзурите" претърпяха шокираща загуба с 1:0 на "Сан Сиро" именно от турския тим в първия си мач от тазгодишната кампания. ЦСКА пък е на последната 4-а позиция с актив от 1 точка след равенството с Лил във Франция (2:2) в първата си среща от групите.

Водещи

Най-четени