Юнайтед се спаси от загуба срещу Базел, Бербатов пропусна да стане герой 27.09 | 23:36

"Червените дяволи" успяха да стигнат до 3:3, след като водеха с 2:0

От Мариян Найденов

Отборите на Манчестър Юнайтед и Базел сътвориха истински футболен спектакъл, който сигурно още дълго време ще се коментира, след като си отбелязаха шест гола за 3:3 във втората си среща от група "С" на Шампионската лига.

Малко неочаквано, но срещата започна с два много сериозни пропуска на футболисти на Базел, но след това футболната логика възтържествува и "червените дяволи" много бързо съумяха да пречупят своя противник с два бързи гола в рамките само на две минути - в 16' и 17', дело на младия талант Дани Уелбек. Сериозна заслуга за попаденията имаше опитният Райън Гигс, който на два пъти намери англичанина в чудесни позиции, а младият национал на "трите лъва" не сбърка с шута си от точката за дузпа и от близко разстояние при втората възможност.

Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов отново започна срещата като резерва. Въпреки че Уейн Рууни и Хавиер Ернандес са контузени, шотландският мениджър на английския шампион сър Алекс Фъргюсън за пореден път не гласува доверие на българина за сметка на младия Дани Уелбек, който започна сезона отлично, но доскоро лекуваше контузия.

Голмайсторът на Висшата лига за миналия сезон се появи в игра осем минути преди края на срещата (82'). Той можеше да се превърне в герой за "червените дяволи" в 5-ата минута на даденото от рефера продължение на мача, но изстрелът му от малък ъгъл не намери очертанията на вратата. След това на повторението се видя, че българинът е бил и в ситуация на засада, но вместо това съдията свири края на мача.

Преднината от два гола на Юнайтед се запази до края на първото полувреме, а гостите от Базел успяха да върнат интригата в мача малко след почивката, когато Фабиан Фрай бе безпощаден за 2:1 в 58-та минута. Това попадение даде крила на възпитаниците на Торстен Финк и те стигнаха до втори гол след един час игра (60'), дело на Александър Фрай, който забоде топката неспасяемо с глава след чудесно центриране на съименника му и автор на първия гол - Фабиан Фрай.

В следващите минути Базел, не само че не се върна да брани позитивния резултат, но точно обратното - възпитаниците на Торстен Финк показаха, че имат намерението да дръзнат да направят нещо нечувано -да търсят трите точки на "Олд Трафорд".

Така се стигна до 75-та минута, когато главния съдия отсъди дузпа в полза на Базел з нарушение на Антонио Валенсия срещу Фрай в наказателното поле. Зад топката застана Александър Фрай и накара "Олд Трафорд" да замълчи, водейки отбора си към пълен обрат - 2:3.

В последната минута на редовното време (90') дебютантът за Юнайтед в Шампионската лига Ашли Йънг спаси Юнайтед от сензационна загуба пред собствената му публика, оформяйки крайното 3:3.

Манчестър Юнайтед - Базел 3:3

Манчестър Юнайтед:

Давид де Хеа, Патрис Евра, Фил Джоунс, Рио Фърдинанд, Фабио, Андерсон, Райън Гигс, Майкъл Карик, Ашли Йънг, Антонио Валенсия, Дани Уелбек;

Резерви: Линдегаард, Жи Сунг Парк, Нани, Дарън Флетчър, Майкъл Оуен, Димитър Бербатов, Диуф;

Треньор: Сър Алекс Фъргюсън

Базел:

Сомер, Жо Хо Парк, Драгович, Абрахан, Щайнхьофер, Фабиан Фрай, Кабрал, Г. Шака, Марко Щрелер, Александър Фрай, Зуа;

Резерви: Коломба, Т. Шака, Ковач, Шюрпф, Чипърфийлд, Кван-Рьонг Пак;

Треньор: Торстен Финк

Водещи

Най-четени