Интер унизен от Каляри, Милан се мъчи с Чезена 28.09 | 18:04

Грандовете отново загубиха точки в борбата за топ 3

От Даниел Любомиров

Грандовете Интер и Милан преживяха неуспешен ден в 5-ия кръг на Серия А, като загубиха точки за пореден път в борбата за място в топ 3 на класирането. Интер бе шокиран у дома си от последния допреди днес Каляри с 1:4, докато "росонерите" не успяха да спечелят визитата си на Чезена и се задоволиха с равенство 1:1.

Участниците в Лига Европа Торино и Фиорентина завъртяха хикс 1:1, като домакините поведоха чрез Фабио Куалярела в 56-ата минута, но Бабакар донесе точката за "виолетовите", които едва за втори път се разписват в противниковата мрежа през сезона.

В ранния мач от неделната програма на кръга Наполи успя да постигне успех с 1:0 като гост на Сасуоло чрез гол на Хосе Мария Кайехон.

Интер катастрофира срещу Каляри с 1:4 пред шокираните погледи на "Джузепе Меаца" и отново се провали в опита си да спечели четири последователни домакинства под ръководството на Валтер Мацари.

Ранен червен картон и пресилена дузпа спомогнаха за внушителния успех на Каляри, но като цяло безобразната игра в защита на "нерадзурите" наклони везните в полза на техния гост. За първи път от 19 години сардинците си тръгват с 3 точки от "Меаца", които са и първи за тях през този сезон.

Каляри с 4 пункта е вече 12-ти, докато Интер остава с 8 в актива си и вече изостава на цели 7 от лидерите Ювентус и Рома, като може да бъде изместен от четвъртото място, ако Сампдория спечели дербито с Дженоа довечера от 21:45 часа.

Марко Сау в 9-ата минута даде аванс на гостите, но Пабло Освалдо изравни в 19-ата. В 27-ата минута капитанът на "нерадзурите" Юто Нагатомо си изкара червен картон и даде ход на погрома на тима си.

Албин Екдал реализира хеттрик в 29-ата, 34-ата и 39-ата минута, а между третия и четвъртия гол за Каляри вратарят на Интер Самир Ханданович спаси дузпа на Андреа Косу.

Отборът на Милан записа трети пореден мач без победа в Серия А, след като днес "росонерите" завършиха 1:1 при визитата си на Чезена в среща от петия кръг на шампионата.

Давиде Суки откри за "водните кончета" след груба грешка на Кристиан Абиати, а малко след това централният бранител Адил Рами възстанови равенството за гостите.

До края на двубоя Милан бе по-активният тим в атака, но защитата на Чезена се справи добре и не допусна второ попадение. "Росонерите" доиграха срещата и с човек по-малко, след като Кристиан Сапата бе изгонен от игра двадесет минути преди края.

Резервата Джампаоло Пацини пък имаше отличен шанс да донесе успех на Милан, но ударът с глава на тарана излезе в аут.

Така Милан записа второ поредно равенство в Серия А и второ за сезона, събирайки актив от 8 точки на сметката. Воденият от Филипо Индзаги отбор обаче остава на цели 7 пункта зад лидерите Ювентус и Рома, но само на една зад третия Удинезе и зона "Шампионска лига". Чезена събра актив от 5 пункта и запазва позиции в средата на таблицата.

Водещи