Ювентус измести Рома от първото място в Серия А 25.09 | 00:14

"Бианконерите" са първи по голова разлика

От iNews.bg

Шампионът в Серия А Ювентус продължава със стопроцентов актив от началото на сезона, след като тази вечер "бианконерите" записаха четвърта поредна победа, печелейки с 3:0 домакинството си на Чезена.

Артуро Видал на два пъти и Стефан Лихтщайнер донесоха успеха на Юве, който продължава без грешка под ръководството на новия си старши-треньор Масимилиано Алегри.

Така Ювентус събра актив от 12 точки и оглави класирането в Серия А, измествайки по голова разлика състава на Рома.

Подробности за успеха на Ювентус над Чезена можете да видите в Sporta.bg.

"Вълците" също не сбъркаха, печелейки визитата си на Парма.

Адем Ляич изведе столичани напред в 27' след асистенция на капитана Франческо Тоти, като при този резултат настъпи и почивката на "Тардини". В 56' Паоло Де Челие възстанови равенството и оживи трибуните, като по всичко изглеждаше, че двубоят ще завърши наравно и с подялба на точките.

Не така обаче мислеше босненският национал Миралем Пянич, който само две минути преди края донесе нови три точки на Рома с превъзходно изпълнение на пряк-свободен удар.

Междувременно отборът на Интер се върна на победния път и записа втори успех в Серия А от началото на сезона, печелейки с 2:0 днешното си домакинство на Аталанта в среща от четвъртия кръг.

Изключителни попадения на Пабло Даниел Освалдо и Ернанес донесоха три точки на "нерадзурите", които събраха актив от 8 пункта и се изкачиха на трето място във временното класиране.

Подробности за успеха на Интер вижте в Sporta.bg.