Италия даде шансове на България след победа над Полша 08.07 | 10:07

"Адзурите" разбиха домакините с 3:0 гейма и по този начин всичко в групата ще се реши в последните двубои днес

От Краси Киров

Националният отбор по волейбол на Италия постигна много важна победа срещу домакините от Полша в Световната лига. "Скуадра адзура" отнесе с 3:0 (25:15, 25:20, 25:20) гейма надъханите домакини в препълнената "Ерго Арена".

Този резултат дава шансове на България да се класира за полуфиналите в Световната лига. В момента в класирането в нашата група Е Аржентина води с 6 точки и вече си осигури място в полуфиналите.

Другите три отбора обаче също имат шанс да попаднат в последната фаза на турнира. Италия има актив от 3 точки пред Полша с 2 точки, докато България е на последно място с 1 точка.

Днес България излиза срещу Италия и трябва да търси задължителна победа с 3:0 или 3:1 гейма. В същото време Аржентина трябва да постигне победа със същия резултат над тима на Полша. Така България ще заеме второто място в групата. Срещите Италия - България и Полша - Аржентина са днес съответно от 18:15 и 21:00 часа българско време.

Иначе в самият двубой Италия не срещна проблеми и победи категорично поляците, като не им остави шансове за спечелване поне на гейм. Най-резултатен за "адзурите" бе капитанът на тима Кристиан Савани с 13 точки. Иван Зайцев и Михал Лашко добавиха съответно по 9 и 8 точки. За Полша най-добър бе Бастош Курек със своите 12 точки.

Водещи

Най-четени