Иън Торп се концентрира върху късите дистанции 31.03 | 12:46

Торпедото продължава да се готви за участие на Олимпийските игри в Лондон

От iNews.bg

Петкратният златен медалист от Олимпийски игри Иън Торп не спира да вярва, че е способен да постигне знаменито завръщане в света на плуването.

Торпедото сложи край на активната си кариера през 2006, но през миналия месец обяви завръщането си в спорта, преследвайки място в отбора на Австралия за Игрите в Лондон през 2012.

28-годишният атлет дори привлече легендарния специалист Генадий Турецки като свой личен треньор, като австралиецът е готов да преследва докрай мечтата си за злато в Лондон.

"Основната ми е цел е да бъда по-добър, отколкото бях преди", сподели Торп. "Когато отново започнах да плувам, нямаше да продължа, ако знаех, че това не е възможно".

"След няколко месеца в басейна вече добих увереност, че мога да бъда по-бърз отпреди. Това ме мотивира истински. Нямаше да ставам рано сутрин за тренировки, ако не бях сигурен".

Иън Торп бе доминираща фигура в плуването и успя да счупи 13 световни рекорда в периода между 1999 и 2002. Австралиецът спечели олимпийското злато в дисциплините на 200м и 400м свободен стил, като притежава и световна титла на 800 метра. Торп обаче довери, че на този етап възнамерява да се концентрира изцяло върху късите дистанции - на 100 и 200 метра.

"Мисля, че за момента те са по-подходящи за мен", заяви Торп. "Имайки предвид и времето, с което разполагам, би било почти невъзможно да тренирам и на 400 метра преди Олимпийските игри", добави той.

В случай, че Иън Торп попадне в отбора на Австралия за Лондон 2012, то сблъсъкът му с американеца Майкъл Фелпс ще предизвика сериозен интерес сред почитателите на плуването.

Водещи

Най-четени