Йордан Йовчев има още сили - и за Европейското първенство 07.08 | 14:42

Големият български гимнастик обяви, че още не се е отказал от спорта

От Краси Киров

Великият български гимнастик Йордан Йовчев сподели, че има сили да участва на предстоящото Европейско първенство по спортна гимнастика.

Данчо направи уникално постижение на Олимпиадата като се класира на седмо място във финала на халки. Това беше шеста Олимпиада за нашия гимнастик, което е уникално в историята на този спорт. Също така Йовчев игра на пети пореден финал в своето съчетание.

Той, нито потвърди, нито отрече, че ще продължи кариерата си. Големият гимнастик наистина има огромно желание да продължи кариерата си и да не се отказва от активния спорт след седмото място  на Олимпийските игри. Всичко зависи от това, как ще се чувства българина, който трябваше да преодолее всички болежки и контузии за доброто си представяне в Лондон.

"В момента се чувствам много добре и мога да участвам на халки на Европейското първенство," заяви Йовчев пред Нова телевизия.

"Сега първо трябва да се възстановя. С екипа работихме усилено. Имах много болежки, една кратка почивка ще ми се отрази добре. Ако след това се чувствам добре, както в момента, тогава определено може да направя още едно състезание. Не мога да кажа дали ще стане, ще го направя за себе си. Ако не се случи, така е трябвало".

Гимнастикът, който вдигна на крака цяла България, заяви че се чувства много доволен от представянето си в Лондон.

"Според мен се представих достойно. Самото влизане във финала беше изпълнение на нашите цели. Допуснах съвсем лека грешка при приземяването, но не мисля, че дори и да го бях изпълнил перфектно, щеше да ме е яд, ако бях завършил четвърти. Аз бях щастлив, че бях сред млади хора на най-големия спортен форум."

Йордан Йовчев благодари на всички българи за голямата подкрепа и пожела късмет на всички наши участници на Игрите.

Водещи

Най-четени