Йохан Кройф стана причина шефовете на Аякс да подадат оставки 01.04 | 17:43

Кройф, който спечели редица национални и европейски титли с холандския гранд през 60-те и 70-те години на XX век, дойде с изготвена програма за сериозни промени в ръководството на клуба

От Мариян Найденов

Легендата на световния футбол Йохан Кройф стана причина за сериозни промени в родния си клуб Аякс. Преди седмици, той обяви че ще се завърне в тима от Амстердам, за да помага със съвети, но това не се хареса на борда на директорите на Аякс.

Кройф, който спечели редица национални и европейски титли с тима през 60-те и 70-те години на XX век, дойде с изготвена програма за сериозни промени в ръководството на тима. Той изрази желание бивши футболисти като Денис Бергкамп и Вим Йонк да влязат в треньорския щаб на старши-треньора Франк де Бур. Освен това, Крой предложи и уволнението на редица дългогодишни служители на Аякс.

Председателят на борда на директорите Рик ван ден Боог се обяви против исканите промени, но президентът на клуба Ури Коронел не видя причина да се роптае срещу легендата, който има много сериозно влияние върху феновете от "Амстердам Арена". "Директорите на Аякс смятат, че предложените промени в управлението на клуба ще доведат до лоши последици", обявиха от борда на директорите.

Самият Коронел пък заяви, че се чувства ужасно от това тяхно решение. "Йохан Кройф не е просто който и да е. Тук, той е полу-бог, ако не и изцяло бог. Той дойде с редица препоръки и мисля, че ръководството трябва да реши дали да ги приеме", каза Коронел.

За да избегне търкания с Кройф, Коронел и целият надзорен съвет в Аякс са подали оставките си.

Водещи

Най-четени