ПСВ и Твенте продължават съперничеството в Холандия 21.03 | 09:29

Станислав Манолев се отчете с асистенция, а Ники Михайлв не игра при победа на Твенте заради контузия

От Краси Киров

Отборите с българско участие в Холандия се поздравиха с успех след срещите си от 28-ия кръг на холандското първенство.

Лидерът в класирането ПСВ Айндховен победи като домакин с 1:0 тима на Утрехт. Попадението за домакините бе отбелязано от Бакал в 54-тата минута, а българският национал Станислав Манолев се отчете с асистенция за гола.

Манолев излезе с маска на лицето в мача и игра цял мач за победителите. Българинът до последно бе под въпрос за двубоя с Утрехт, като треньорът Фред Рутен бе категоричен, че няма да го рискува, ако не е възстановен, но в крайна сметка националният ни защитник зае мястото си в отбраната на ПСВ.

В друга среща от холандския шампионат Твенте победи с 2:0 като гост тима на Екселсиор. Николой Михайлов не бе в групата за мача, тъй като има контузия в бедрото, а в негово отсъствие холандските шампиони се наложиха с голове на Янсен в 37-мата минута и 68-мата от дузпа. Домакините пък играха 23 минути с човек по-малко след като в 67-мата минута бранител на Екселсиор бе декориран с червен картон.

След победите ПСВ и Твенте са лидери в холандския шампионат като отборът на Станислав Манолев е на 1-во място с 61 точки, а Твенте на Михайлов е на 2-рата позиция с 60 пункта.

Водещи

Най-четени