Казийски: Не смятам, че ще е фатално, ако напусна националния отбор 08.06 | 11:22

"Каквото и решение да взема, то ще бъде трудно. Ще има различни мнения, но аз ще направя това, което смятам, че е най-добре за националния отбор", каза волейболистът

От Мариян Найденов

Звездата на българския волейбол Матей Казийски заяви, че не вижда нищо фатално в това да напусне националния отбор, но призна, че решението няма да е лесно.

Ситуацията в най-успешния за България в последно време колективен спорт е повече от неприятна.

След краха на първата олимпийска квалификация и поражението на полуфинала от Германия с 3:2 гръмна скандал между шефа на федерацията Данчо Лазаров и наставника на тима Радостин Стойчев, зад който застана отборът и феновете, а Казийски и Андрей Жеков заплашиха, че ще напуснат "лъвовете".

В крайна сметка Стойчев бе оставен на поста си, но заяви, че ако Лазаров не подаде оставка до края на допълнителната олимпийска квалификация си тръгва. Това означава, че е твърде вероятно наставникът да бъде последван и от звездата на Тренто.

"Каквото и решение да взема, то ще бъде трудно. Ще има различни мнения, но аз ще направя това, което смятам, че е най-добре за националния отбор. Не смятам, че ще е нещо фатално, ако напусна", сподели Казийски пред TV7.

Днес стартира турнирът, който се явява последен шанс за националния ни тим да намери място в Лондон.

От 20.30 часа България играе срещу Пакистан, а преди това от 17.30 един срещу друг в "Арена Армеец" излизат Франция и Египет.

Олимпийската квалификация приключва в неделя, а на 14 юни ще има Общо събрание на федерацията, на което Данчо Лазаров ще поиска пореден мандат.

Водещи

Най-четени