Лазаров: Националният отбор не е пансион за благородни девици 30.05 | 22:04

Президентът на волейболната федерация не пожела да коментира исканата му оставка от Радостин Стойчев

От Даниел Любомиров

Президентът на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров лаконично отклони въпросите на журналисти дали ще подаде оставка след края на Олимпийската квалификация в софийската зала "Арена Армеец".

Както е известно, треньорът на националите Радостин Стойчев постави това условие пред федерацията, за да продължи работата си начело на представителния ни тим и евентуално на Олимпиадата.

Матей Казийски и други български национали също заплашиха да се откажат от участие в националния отбор, ако Лазаров остане на поста си.

"Не коментирам", каза инженера пред Нова телевизия на въпрос дали ще подаде оставка.

След срещата на Управителния съвет на федерацията в Царско село днес стана ясно, че над 70 клуба подкрепят Лазаров като президент на волейбола.

"Той (Радостин Стойчев) иска да си подам оставката, защото съм заявил, че е продал мача срещу Германия (загубен с 1:3 на полуфинала на Олимпийската квалификация през май в "Арена Армеец"). Това не е така", каза още Лазаров.

"Националният отбор не е пансион за благородни девици, за да им навреди", коментира инженерът опасенията, че скандалите около треньорския пост може да навредят на представянето на играчите в Световната лига и Олимпийската квалификация.

"Вероятно им е навредило, но най-много им навреди това, че не можаха да победят Германия", сподели Лазаров, като не пожела да потвърди дали ще се кандидатира за нов мандат.

Той също така каза, че няма как президентите на клубовете да бъдат агитирани да го подкрепят.

Водещи

Най-четени