Казийски, Соколов и Николов с поредни победи в Серия А1 05.03 | 07:17

Тренто се наложи с 3:1 срещу Вибо Валентия, а Копра Елиор Пиаченца порази чисто Монца

От Даниел Любомиров

Италианският волейболен шампион Тренто постигна нова победа в първенството на Серия А1, след като тази вечер възпитаниците на националния селекционер Радостин Стойчев се наложиха с 3:1 (25:10, 20:25, 34:32, 25:15) над Вибо Валентия на Николай Николов.

Двубоят бе от програмата на 21-ия кръг на шампионата, като Цветан Соколов и Матей Казийски дадоха своя принос за победата на европейския и световен клубен шампион. Ники Николов също бе в състава на Вибо Валентия, но не успя да помогне на гостите за нещо повече в двубоя.

Радостин Стойчев отново направи някои рокади в своя титулярен състав, като Матей Казийски бе оставен на пейката. Сред титулярите обаче попадна Цецо Соколов, който зае мястото на Ян Щокър. Двата тима си размениха по един гейм, но в третия и четвъртия Тренто натисна газта и не остави шансове на Вибо.

Матей Казийски и Цветан Соколов завършиха срещата с равен актив от отбелязани точки - по 12.

По този начин Тренто остава на лидерската позиция в Серия А1, разполагайки с актив от 56 точки след 19 победи и само 2 поражения. Вибо Валентия пък се смъкна на 10-а позиция в таблицата, имайки негативен баланс от 9 победи и 12 загуби.

Капитанът на българския национален отбор по волейбол Владимир Николов и българинът с италиански паспорт Христо Златанов записаха много силен мач за своя Пиаченца, който тази вечер постигна домакински успех с 3:0 (25:21, 25:20, 25:23) над Монца в среща от 21-ия кръг на Серия А1.

Владо Николов завърши срещата с актив от 15 точки, докато Златанов наниза 20, което и му осигури награда за MVP (най-полезен играч) на мача. За отбора на Пиаченца това бе и 6-а поредна победа в Серия А1, но тимът остава едва на 7-о място във временното класиране с 10 победи и 11 загуби.

За домакините от Пиаченца участие в сблъсъка взе и националният разпределител Андрей Жеков, който завърши с 3 точки на сметката си. Николай Пенчев пък отново не бе в групата за двубоя.

Фидиа Падуа и Венцеслав Симеонов победи като домакин Равена с 3:0 (25:20, 25:18, 25:18), като българският диагонал бе определен за най-полезен играч със своите 17 точки (1 ас, 14 успешни атаки при 52% точност, 2 блокади).

Бившият национален селекционер Силвано Пранди остави извън групата на Андреоли Латина Йордан Гълъбинов при загубата с 3:1 от Лубе Банка Мачерата.

Виктор Йосифов не игра за Каза Модена при поражението с 1:3 при визитата на Енърджи Рисорсес Сан Джустино.

Водещи

Най-четени