Казийски забива най-мощно в световния волейбол 11.05 | 19:45

Българският национал и капитан на Тренто с най-силен удар

От Иво Вецев

Звездата на световния волейбол и български национал Матей Казийски е играчът, с най-мощна забивка в един от най-гледаните спортове в световен мащаб.

Играчът на Тренто, който в кариерата си има безброй награди за най-добър изпълнител на начален удар и най-добър нападател, може да забива топката със скорост от 132 километра в час.

Тази скорост е по-висока от тази, която регистрират ватерболистите при хвърляния, както и играчите по софтбол. По този показател Казийски се нарежда сред спортистите с най-силни удари.

Казийски заема четвърто място в класацията на SportWeek, седмичното списание на Gazzetta dello Sport, а на първо място е забивката на бадминтониста Фу Хайфенг от Китай, който удря перцето с максимална скорост от 332 километра в час.

Голф играчът Буба Уотсън е на второ място, като той също преминава границата от 300 км/ч при изпълнение на първия удар в голфа. Трети е тенисистът Иво Карлович, който изпълнява сервис с максимална скорост от 249 килиметра в час.

Матей Казийски винаги е бил известен със своята мощ в атака, но през последните няколко сезон и най-вече след преминаването му в Тренто, той разви своята игра и освен сила Казийски показва и феноменална техника, която го направи един от най-добрите играчи в света.

Водещи

Най-четени