Казийски не знае дали ще играе на Олимпиадата 11.06 | 09:03

Вижте коментарите на Матей Казийски, Владимир Николов и Андрей Жеков след класирането на България за Олимпийските игри в Лондон

От Мариян Найденов

Матей Казийски почти сигурно няма да пътува за Аржентина, където в края на следващата седмица е втория турнир от груповата фаза на Световната лига, загатна самият той след последния мач от олимпийската квалификация срещу Египет.

Посрещачът на Тренто сподели, че е изключително щастлив след успеха над Египет с 3:1, с който България се класира за Олимпийските игри в Лондон. За съжаление Казийски добави, че все още не може да каже, дали ще играе за националния отбор на Олимпиадата.

"Не беше лесно, но когато накрая има задоволство от добре свършената работа всичко е прекрасно. Всички проблеми се надявам да ни направят по-силни.

Все още не мога да отговоря дали ще бъда на терена в Лондон. Надявам се да не пътувам за Аржентина, а да обуя джапанките", добави волейболистът.

Капитанът Владимир Николов бе категоричен, че волейболистите на България отиват в Лондон за победи, а не като туристи.

"С тази победа подпечатахме визите си за Лондон и ги взехме от посолството на Египет. Разбира се, че когато се постигне такава голяма цел, няма как да не си струва.

Олимпиадата е смисъл на всички усилия, полагани през годините. Горещо се надявам да заминем с добър колектив за Лондон", каза Николов на пресконференцията след мача.

"Знаехме важността на мача, подходихме изключително сериозно и смятам, че съвсем заслужено победихме.

Спечелихме олимпийска виза, но отборът на България не може да отиде на отговорно състезание като турист. Отиваме в Лондон с една единствена цел - победа във всеки мач. И да се надяваме, че това ще ни помогне да направим едно по-добро класиране в сравнение с предишната Олимпиада", завърши Владимир Николов.

Основният разпределител на националния ни отбор Андрей Жеков също бе изключително щастлив след победата над Египет.

"Направихме това, за което се бяхме събрали. Работихме много и го постигнахме. Може би емоциите сега са в повече. Нека първо се порадваме и после ни предстои подготовка", коментира Жеков след мача.

Свършихме си работата, има едно спокойствие поне в мен. Самият факт, че отиваме на Олимпиада, смятам, че е голям успех. Направихме нещо много хубаво за българския волейбол", добави волейболистът.

Мечтая да бъда здрав за да играя на ниво и да мога да правя това, което ми доставя удоволствие", завърши Андрей Жеков.

Водещи

Най-четени