Как се представиха българите в биатлона днес? 01.12 | 20:16

Двама от мъжете намериха място в утрешното преследване, жените извън топ 80

От Даниел Любомиров

Българските национали по биатлон Владимир Илиев и Красимир Анев записаха достатъчно добри резултати в спринта на 10 км, за да заслужат място сред стартиращите в преследвването на 12.5 км утре в шведския зимен център Йостерзунд.

Владимир Илиев се представи най-силно от българските представители и завърши на 43-та позиция, след като направи 3 грешки в стрелбата - две от положение "легнал" и една от "прав".

Илиев финишира на 1:37.6 минути от изненадващия победител в надпреварата Жан-Филип Льогелек от Канада.

Представителят на "кленовите листа" беше перфектен на огневия рубеж и измина дистанцията за 25:10.4 минути, оставяйки зад себе си Алекси Бьоф и австриеца Кристоф Зуман, които изостанаха съответно с 18.1 и 24.8 секунди.

Красимир Анев (на снимката) се нареди 58-ми, след като регистрира пасив от 2:11.9 минути и също направи 3 грешки в стрелбата си - 1 на "легнал" и 2 на "прав". Неговият резултат и този на Илиев се оказаха достатъчни за двамата да заслужат място на старта в утрешното преследване на 12.5 км.

Ветеранът в националния ни отбор Михаил Клечоров се представи значително по-зле от очакванията и заради неубедителната си работа със ските се нареди чак на 101-во място. Той записа 3 грешки в стрелбата, но пасивът му спрямо победителя беше цели 5 минути.

Другият българин в състезанието - Иван Златев - който дебютира този сезон в Световната купа, приключи също със 7 свалени мишени и завърши 92-ри с изоставане 3:44 минути.

Българките от националния отбор по биатлон отново записаха разочароващи резултати в старта от Световната купа в шведския зимен център Йостерзунд.

След като преди 2 дни нашите момичета завършиха след 80-та позиция в индивидуалния старт, спечелен от норвежката Тора Бергер, днес сценарият се повтори.

Отново 31-годишната представителка на скандинавската страна записа победа в спринта на 7.5 километра, а българките финишираха зад топ 80. Това беше втори успех за Бергер в 2 изминали до момента състезания от Световната купа.

Емилия Йорданова записа 2 грешки на огневия рубеж и финишира 83-та с пасив от малко над 3 минути спрямо победителката.

Десислава Стоянова завърши с 60% точна стрелба, но се нареди 89-та с изоставане 3:27.9 спрямо лидерката Тора Бергер. Стефани Попова пък свали 8 мишени и приключи 91-ва на 3:44.2 минути от норвежката.

Водещи

Най-четени