Кака пред завръщане в Милан 25.07 | 18:55

"Росонерите" водят преговори с агента на играча и Реал Мадрид

От Иво Вецев

Агентът на Кака призна, че преговаря с ръководството на милан за евентуалното завръщане на бразилския плеймейкър на "Сан Сиро".

Изпълнителният директор на "росонерите" Адриано Галиани също подсказа днес, че клубът е заинтересуван от възможността да си върне играча, за когото взе 68 милиона евро преди три години. Гаетано Паолийо пък потвърди, че такива преговори вече се водят.

"Да, водим преговори за Кака", заяви агентът пред Sky Sport Italia. "Сега обаче не мога да ви дам повече информация".

През лятото на 2009-а година бразилският плеймейкър беше привлечен в Реал Мадрид като част от звездната селекция на Флорентино Перес, включваща Кристиано Роналдо и Карим Бензема.

Французинът и португалецът се наложиха като двете най-големи звезди в отбора, докато множеството контузии попречиха на бразилската перла да покаже най-доброто от себе си с бялата фланелка, а в крайна сметка Месут Йозил го измести от стартовите 11 на отбора.

Кака често влизаше като резерва през миналия сезон, като загатна за голямата си класа, но така и не успя да се наложи в състава на Жозе Моуриньо. На всичкото отгоре, той пропусна дузпа в началото срещу Байерн Мюнхен в полуфинала на Шампионската лига, която в крайна сметка се оказа решаваща за отпадането на "кралския клуб".

В началото на тази седмица пък Моуриньо и изпълнителният директор Санчес се срещнаха с Кака и му споделиха, че той не е включен в плановете на специалиста за новия сезон. Сега, плеймейкърът трябва да си търси нов клуб, а завръщане в Милано изглежда най-вероятно ще се осъществи.

Освен от Милан, интерес към играча има от страна на френския богаташ ПСЖ, както и бразилския Сао Пауло.