Какво да очакваме от класиката Челси - Манчестър Юнайтед? 19.01 | 13:38

Двубоят е от 18:00 часа на "Стамфорд Бридж"

От Иво Вецев

Едва ли някой е очаквал днешното голямо дерби в Премиършип между Челси и Манчестър Юнайтед да е толкова различен за двата обора, колкото е тазвечершното дерби на "Стамфорд Бридж".

Двата гранда са в доста различни позиции - лондончани са фаворит за титлата през този сезон, докато "червените дяволи" са изправени пред угрозата да не намерят място в топ 4 и вървящата с него квота за Шампионската лига през следващата година.

Двубоят на "Стамфорд Бридж" започва в 18:00 часа и е по-специален за мениджъра на Челси Жозе Моуриньо, който ще търси юбилейната си победа номер 100 в английската Висша лига.

Засега "сините" успяват да следват темпото на Арсенал и Манчестър Сити. Челси заема 3-то място в класирането с актив от 46 точки. В момента "сините" изостават на съответно 5 и 4 пункта от съгражданите си и "гражданите", но имат и двубой по-малко от останалите кандидати за за титлата.

Воденият от Дейвид Мойс отбор пък заема незавидното за името, историята и амбициите на клуба 7-о място в таблицата, но още тази вечер Манчестър Юнайтед може да скъси разликата с тимовете от топ 4, след като четвъртият - Ливърпул направи грешна стъпка, губейки две точки в мача с Астън Вила вчера (2:2) и в момента разликата е 9 пункта.

Повече информация за сблъсъка Челси - Манчестър Юнайтед може да намерите в Sporta.bg.

Най-четени