Манчестър Юнайтед спечели от 4-ия опит през 2014 11.01 | 21:25

"Червените дяволи" надиграха Суонси

От Иво Вецев

Манчестър Юнайтед най-накрая прекъсна лошата си серия от мачове, след като записа убедително второ полувреме срещу Суонси и зарадва "Олд Трафорд" с победа 2:0 в мач от 21-ия кръг на Премиършип.

След слабо първо полувреме Валенсия успя да открие в 47' след хубава атака на домакините, а Уелбек беше точен в 59', за да фиксира крайното 2:0 за действащите шампиони.

Един от най-добрите играчи на терена беше Шинджи Кагава, който се разигра през вторите 45 минути и беше в основата и на двата гола. Самият японец можеше да се разпише, но защитник изби от голлинията 20 минути преди последния съдийски сигнал.

Така след 3 поредни загуби Манчестър Юнайтед отново успя да спечели, като това беше и първата победа на "червените дяволи" за 2014 година. С тези три точки Юнайтед остава на 7-о място, като има актив от 37 точки. Суонси е с 21 на 13-а позиция.

През целия двубой Дейвид Мойс наблюдаваше без никаква емоция, като дори не трепна при двата гола на своя тим.

cad8bf8c-c651-d7c5-c28e-4dff5b73d75a

През първото полувреме Суонси доминираше във владението на топката, но шансовете пред уелския тим не бяха много, като Шелви стреля неточно и в двата удобни случая, открили се пред гостите.

"Червените дяволи" отново бяха неузнаваеми, като единствено Аднан Янузай беше заплаха за противниковата врата, нацелвайки и гредата от пряк свободен удар през първата част.

47' се оказа решаваща в двубоя, след като Янузай намери Кагава в наказателното поле, който стреля, но Тремел спаси. Там обаче нямаше кой да покрие Валенсия, а крилото наниза откриващото попадение - 1:0.

e9b60c48-ad09-f96b-5022-efe6c07569bb

Оттам нататък, домакините започнаха да играя изключително силно, пропускайки няколко отлични положения в следващите минути. Все пак в 59' нова комбинация между Янузай и Кагава позволи на Уелбек да стреля, но вратарят успя да спаси. Евра обаче върна към нападателя и той не сбърка - 2:0.

До края на мача Янузай и Кагава се опитаха да ознаменуват силните си изяви с голове, но и двамата нямаха късмет пред противниковата врата - 2:0 за шампионите.

Водещи

Най-четени