Калиакра бойкотира срещата си с Левски, двата тима играха контрола 19.03 | 20:11

"Сините" победиха каварненци в проверката с 1:0

От iNews.bg

Отборът на Левски победи с 1:0 тима на Калиакра (Каварна) в контролна среща, играна вместо редовния мач между двата тима от А група. Както стана ясно, тимът на Калиакра бойкотира срещата, оставяйки без линейка и медицински листове двата тима, което бе и официалната причина мачът да не се играе.

Кметът на Каварна и президент на Калиакра Цонко Цонев по-рано през седмицата заплаши, че мачът няма да се състои заради претенции към съдийския наряд за срещата между Черно море и ЦСКА, която ще се играе утре в морската столица. Арбитърът Ивайло Стоянов, който ръководи срещата на Калиакра срещу Славия в първия пролетен кръг на първенството, ще свири срещата между "моряците" и "армейците", въпреки оплакванията на каварненци след мача им със Славия.

Срещата се игра в две полувремена от по 35 минути, а съдии бяха помощник-треньорите от щаба на Левски. Единственото попадение бе дело на Исмаил Иса, който се разписа през второто полувреме.

Освен този мач, по-рано днес се играха още 4 срещи. Отборите на Славия и Пирин не се победиха в среща от 19-тия кръг на родното първенство. Двубоят започна с 15-сет минутно закъснение, защото гостите от Благоевград се показаха съпричастни към така нареченият "бунт на малките отбори" в родния шампионат. Самата среща завърши при резултат 1:1, а домакините могат да съжаляват повече за този резултат, защото имаха надмощие през по-голямата част от мача.

Сливен постигна класическа победа при домакинството си на Академик София. Още във втората минута топката бе центрирана от пряк свободен удар, футболист на Сливен отклони към Веселинов, който с глава от четири метра откри резултата. В 20-та минута Димо Бакалов направи чудесен пробив по десния фланг, където обаче Мимба го фаулира. Главният арбитър даде авантаж и това позови на Бакалов да влезе на скорост в наказателното поле, стреля по земя и удвои резултата в полза на Сливен. Само 3 минути след началото на второто полувреме преднината на домакините стана класическа - Веселин Веселинов вкара своя втори гол в срещата с атрактивна странична ножица, след чудесен пробив на Бакалов и взаимодействие между него и Илич.

Отборът на Монтана победи като домакин с 2:1 Берое в среща от 19-тия кръг на българското първенство. И трите попадения в мача паднаха след почивката като домакините откриха резултата в 53-тата чрез Николов, гостите изравниха в 78-мата, когато точен бе Христов, а в 83-тата минута Кондев донесе трите точки на Монтана.

Отборът на Видима Раковски постигна малко изненадваща, но изключително изразителна победа над тима на Черноморец с 3:0 и задълбочи още повече кризата при "акулите". Попаденията бяха дело на Андонов през първата част и и Владинов и Русев малко след почивката.

Водещи