Михайлов: Съдийските грешки са си съдийски грешки 17.03 | 20:27

Президентът на БФС говори за скандалите около българския футбол

От Методий Методиев

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде пространно интервю пред Канал 3 заради разразилите се скоро скандали с малките отбори в българското първенство и претенциите на Пирин към съдийството в мача на благоевградчани срещу шампиона Литекс. Той изрази открито съмненията си, че мачове от А група се уреждат от президентите на клубовете и според него е грешно всичката вина за краха на българския футбол да се хвърля върху БФС.

"Много хора се опитват да ми вменят всичко в българския футбол. Когато съдията свири лошо- Боби е виновен. Националният отбор пада, пак Боби е виновен. Това го няма никъде", убедено заяви Михайлов пред Канал 3.

"Коце Костадинов е прав да накаже Николай Йорданов по този начин. Но защо не се пита дали Емил Наков не ги прави нарочно тези манифестации. Трябва да се разследват такива неща- дали отборът не бойкотира.", каза още Михайлов, визирайки президента на Пирин Емил Наков и наказания за 2 месеца да не ръководи срещи от А група рефер Николай Йорданов.

По този начин Михайлов открито заяви, че мачът е бил манипулиран и тимът на Пирин е играл симулативно.

"Някакви 5-6 клуба говорят за съдийството. То е повлияно от такива действия. Възможно е да си завоалират други схеми. Биха могли да прикриват други проблеми с тези атаки към БФС и съдийството.", продължи Михайлов.

След това президентът коментира и скандала около телевизионните права за А група. "ТВ правата са на БФС, ако решим може да взимаме 90% от правата и да даваме 10% на клубовете", обяви Михайлов. "Никой друг не може да ги притежава. Този договор е наследен от мен и е подписан от Иван Славков и лицето Капралов. 10% са за фирмата носител и 10% за БФС, което е нормално. По мое време имаше кръгла маса, направи се проучване на пазара. Решава се че първенството няма да се дава. Но се стигна до това уникално решение- взимаме по 23 милиона годишно. Пирин преди това е взимал 10 хиляди лева, сега взима 300 хиляди. Надявам се да има телевизия, която да продължи да дава пари.", категоричен бе Михайлов.

Михайлов коментира и слуховете, че столичният гранд Левски е застанал зад протеста на "малките" клубове. "На мен Батков не ми е казвал, че е зад клубовете. Те се обявяват, че са ощетени и Батков ще ги подкрепи. Това е несериозно", заяви Михайлов.

"Съдийските грешки са си съдийски грешки. За всичко друго са виновни съдиите и президентите. Те трябва да си следят тези неща. Това са само 6 клуба от 628. Помагаме на всички клубове по равно, няма ощетени. Нарочно се вдига по-голям шум и то все покрай съдийски грешки.", продължи Михайлов. "6 пъти сменяме съдийската комисия, не останаха хора. Като играят Литекс и Локо (София) след това никой не плаче. Като играят Черно море и Литекс пак е така.", скандално добави Михайлов.

"Винаги е имало по няколко представители на БФС и лигата в Изпълкома. Няма въздействие върху съдиите от страна на Изпълкома, в това съм сигурен", заключи Михайлов.

Водещи

Най-четени