Камило Плачи: Бяхме много по-добре подготвени 30.06 | 10:18

Италианският специалист посочи разликите между двата мача със САЩ

От Даниел Любомиров

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи даде висока оценка на представянето на "лъвовете" във второто гостуване на САЩ, което беше спечелено брилянтно с 3:1 гейма.

Италианският специалист посочи, че отборът като цяло е подходил много по-правилно към сблъсъка в сравнение с вчера, когато беше регистрирано поражение с 0:3.

"Днес мачът беше много по-оспорван", заяви Плачи на пресконференцията в Рино след края на двубоя.

"Раздавахме топката много по-добре и блокадата ни беше много по-стабилна. Отборът на САЩ имаше много проблеми в намирането на верния си ритъм.

В сравнение с вчерашния мач, днес излязохме много по-добре психически подготвени за срещата", коментира още Плачи.

Капитанът Тодор Алексиев също сподели своето мнение за втория двубой, в който той реализира 6 точки.

"Опитахме да противопоставим Соколов срещу Андерсън, защото и двамата са много високи. Много добре стояхме на полето в края на сетовете, просто бяхме подготвени този път да се противопоставим на американците и да постигнем добър резултат", каза Алексиев.

"Когато победиш един отбор с 3:0, разбираш, че в следващия мач той ще играе доста по-мобилизирано. Имаха много ясен план за мача днес и го изпълниха отлично", заяви капитанът на САЩ Матю Андерсън, който беше най-резултатен за своя тим с 16 точки.

"Знаехме, че България е много по-класен отбор от това, което показа в първия мач вчера. Голямата разлика в двете срещи беше това, че днес те много по-добре си подаваха топката и се измъкваха от напрегнатите ситуации с много класа и спокойствие", каза старши треньорът на САЩ Джон Спироу.

Водещи

Най-четени