Кандидатстваме за домакинство на Световното по волейбол през 2018 г. 02.09 | 13:00

Сензационната новина обяви президентът на волейболната ни федерация

От Мариян Найденов

България ще кандидатства за домакинство на Световното първенство по волейбол за мъже или жени през 2018 година. Сензационната новина обяви президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров в специално интервю за bTV.

Лазаров потвърди, че вече са водени разговори за това с настоящия президент на бразилската волейболна федерация и единствен кандидат за поста президент на световната централа (FIVB) за предстоящия след седмици конгрес в Ню Йорк - Ари Граса.

Най-вероятно България ще издигне съвместна кандидатура за домакинство в партньорство с друга държава.

"Ари Граса ни даде куража да се кандидатираме за организатори на Световно първенство по волейбол за мъже и за жени - за едно от двете.

Дотогава ще имаме зали и другото, което е, зависи кой ще ни бъде партньор, защото очевидно само на територията на България не е възможно да стане", коментира Данчо Лазаров.

Президентът на родната волейболна федерация изрази увереност, че до края на годината европейската централа (CEV) ще одобри съвместната кандидатура на България и Италия за домакинство на Европейското първенство за мъже след 3 години (2015 г.) с финал в София.

Водещи

Най-четени