Капело скочи на английската футболна асоциация 26.07 | 18:57

Капело решил да поеме Русия заради желанието си да класира отбор на световно първенство

От Иво Вецев

Новият селекционер на Русия Фабио Капело използва първата си пресконференция начело на Сборная да атакува бившите си работодатели - футболната асоциация на Англия, която се намеси в неговата работа.

Бившият треньор на Англия беше официално назначен за селекционер на Русия, като на този пост той заменя Дик Адвокаат, който пое ПСВ Айндховен. Капело подписа за две години, като в договорът му е заложена клауза за продължаването му.

Преди време той беше намекнал, че треньорската му кариера ще завърши в Англия, но нещата придобиха друго измерение, след като той напусна своя пост заради скандал с федерацията заради отнемането на капитанската лента на Джон Тери.

От асоциацията му забраниха да даде назначи защитника за капитан, след като неговото име беше замесено в расистки скандал с Антон Фърдинанд. Впоследствие, той беше оправдан.

"Бях много ядосан от намесата на ФА в работата ми. Не можах да го преодолея", заяви днес Капело.

"Аз се отказах от поста и исках да се откажа от футбола, но желанието ми да отида на Световно първенство с национален отбор остана.

"Това ме накара да променя решението си и приех предложението на руската федерация. Главната ми цел е да класирам Русия на Световното и искам това да се случи", добави италианският специалист.

Водещи

Най-четени