Фабио Капело подписа договора си с Русия 26.07 | 16:10

В следващите две години италианският специалист ще води Сборная

От Божидар Азманов

Новият национален селекционер на Русия официално е Фабио Капело, след като днес 66-годишният специалист подписа двугодишен договор да води Сборная.

Финансовите параметри по контракта не бяха обявени официално, но според руските медии Капело ще прибира около 10 милиона евро на година от Футболния съюз на Русия.

На поста той заменя холандеца Дик Адвокаат, който води Сборная на Евро 2012, където руснаците претърпяха пълно фиаско, отпадайки още в групите след неочаквана загуба от Гърция с 0:1 в последния двубой от своята група А.

Капело пък водеше тима на Англия до февруари тази година, но напусна поста, след като от Футболната асоциация на страната не се съобразиха с решението му Джон Тери да остане капитан на тима, въпреки расисткия скандал, в който бе замесен.

Италианецът ще дебютира начело на Русия на 15 август италианецът в приятелския двубой с Кот д'Ивоар в Москва.

Първият помощник на Капело - Оресте Чинквини, ще заема и длъжността спортен директор. Втори треньор в щаба ще бъде Итало Галибяти. Треньор по физическа подготовка на Сборная ще бъде Масимо Нери, за треньор на вратарите е назначен Франко Танкреди. Кристиан Панучи ще заема длъжността главен скаут и ще разузнава съперниците на Русия. В треньорския щаб на Фабио Капело влизат и руснаците Андрей Талалаев и Николай Писарев.