Карлос Тевес се извини на Манчестър Сити 22.02 | 07:35

Аржентинецът пое отговорност за действията си напоследък, които му навлякоха гнева на Роберто Манчини и феновете на тима

От iNews.bg

Аржентинският нападател на Манчестър Сити Карлос Тевес поднесе официално извинение за поведението си в последните няколко месеца, което и на практика го отлъчи от останалите му съотборници на "Итихад Стейдиъм".

Напрежението между Тевес и мениджъра Роберто Манчини удари връхната си точка през есента, когато бившият капитан на клуба отказа да влезе в игра по време на двубоя с Байерн Мюнхен от Шампионската лига. Това окончателно прекъсна и без това крехките отношения между двамата, а Манчини потвърди, че повече не желае да разчита на нападателя.

По-късно Тевес си позволи ново своеволие, като без разрешението на своите работодатели, се завърна в родината си Аржентина и остана там до миналата седмица. През януари голмайсторът се надяваше, че ще бъде трансфериран в Милан, но сделка между "росонерите" и "гражданите" така и не се стигна.

От своя страна, напоследък Роберто Манчини изненадващо промени становището си по въпроса, заявявайки, че все пак е готов да разчита на Тевес до края на сезона в английската Висша лига.

Дали Манчини действително е готов да зарови томахавката с Карлос Тевес - това предстои да разберем, но футболистът направи важна крачка напред в това отношение, поднасяйки извиненията си.

"Искам искрено и безрезервно да се извиня на всички, които разочаровах, и които са се почувствали обидени от действията ми", се казва в изявлението на аржентинския национал.

"Желанието ми е да се концентрирам върху Манчестър Сити", добавя Тевес, който междувременно оттегли жалбата си срещу дисциплинарната санкция, която му бе наложена от клуба.

Според информация на британския медиен гигант BBC, Карлос Тевес и Роберто Манчини все още не са разговаряли очи в очи, откакто бившият футболист на Манчестър Юнайтед се завърна на Острова. Аржентинецът продължава да се готви под специална програма, чиято цел е да го върне във форма, след прекараните няколко месеца извън тренировъчния процес.

Водещи