Кармата от Истанбул застигна Ливърпул 06.05 | 10:30

В Англия говорят за "Кристанбул" след кошмарния мач на мърсисайдци

От Даниел Любомиров

Последният съдийски сигнал в Лондон снощи сложи край на надеждите за титла на Ливърпул, който допусна сензационен обрат от 0:3 до 3:3 в рамките на финалните 10 минути на двубоя с Кристъл Палас.

Веднага след края на срещата в социалната мрежа Туитър започна да се налага съобщението "Кристанбул", намекващо за кармата, която очевидно е застигнала мърсисайдци. Естествено, Кристанбул е смесица от Кристъл Палас и Истанбул, като се има предвид начина, по който през 2005-та година Ливърпул надделя над Милан, за да спечели Шампионската лига.

И тогава обрат от 0:3 до 3:3 изглеждаше немислим, но възпитаниците на Рафаел Бенитес го постигнаха за около 10-ина минути. Сега срещу Палас те осъзнаха как са се чувствали играчите на Милан, когато са видяли комфортния си аванс заличен.

Равенството 3:3 извиси Ливърпул отново на първо място в класирането на Висшата лига – 24-ата смяна на лидера през този сезон. Манчестър Сити обаче има още два мача до края на сезона, а играчите на Брендън Роджърс – само един.

Предимството на Манчестър Сити вече не се изразява единствено в головата разлика, като възпитаниците на Мануел Пелегрини трябва да постигнат две победи над Астън Вила и Уест Хям, за да станат шампиони.

Водещи

Най-четени