Ким Клайстерс може да пропусне "Уимбълдън" 15.06 | 09:22

Белгийската тенисистка има проблеми с контузии в коляното и глезена, и може да не се възстанови за началото на турнира

От Краси Киров

Световната номер 2 Ким Клайстерс записа разочароващо поражение във втория кръг на турнира "УНИЦЕФ Оупън", но по-тревожното за белгийката е това, че тя отново нарани глезена, който лекуваше продължително време. Това поставя под въпрос участието на Клайстерс на турнриа от Големия шлем – Уимбълдън.

Шампионката от Australian Open допусна поражение в два сета от намиращата се на 82-о място в света италианка Ромина Опранди - 6-7 3-6, а след двубоя стана ясно, че е завършила мача контузена.

Припомняме, че Клайстерс участва на "Ролан Гарос" след принудителна пауза от два месеца, което и видимо се отрази на представянето и в Париж.

Очаква се днес белгийката да премине през медицински изследвания, които да дадат отговор колко точно е сериозна травмата й.

"Това ме връща там, където бях и преди "Ролан Гарос", отрони разочарованата Клайстерс.

"Взех някои обезболяващи на корта, които ми помогнаха с болката в коляното, но не и в глезена. За Уимбълдън нищо нще не мога да кажа. Всичко зависи от резултатите в болницата," добави Клайстерс.

28-годишната Клайстерс контузи глезена си по време на танци на сватбата на братовчедка си през април. След това тя отпадна още във втория кръг на "Ролан Гарос". Това означава, че ако Клайстерс участва на "Уимбълдън" може да няма време за подготовка, заради контузията. Досега Клайстерс има 4 титли от Големия шлем, но не е печелила на "Уимбълдън"

Водещи

Най-четени