Ким Клайстерс няма да участва на "Уимбълдън" 15.06 | 17:57

Травма в глезена спира белгийката от преследване на първа титла в Лондон. "Чувствам се много разочарована", довери шампионката от Australian Open

От Константин Симидчийски

Шампионката от Откритото първенство на Австралия Ким Клайстерс потвърди, че няма да може да вземе участие на предстоящия турнир от Големия шлем "Уимбълдън" в Лондон.

Причина за това е травмата в глезена, която белгийката получи вчера в Ден Бош. Супер Ким претърпя загуба във втория кръг на "УНИЦЕФ Оупън" от италианката Ромина Опранди, но по-лошите новини за нея дойдоха от здравословното й състояние.

Белгийката нарани глезена, който лекуваше през голяма част от 2011 и който почти не я лиши от участие на "Ролан Гарос" наскоро. Преди броени часове световната номер 2 премина през медицински изследвания, които и потвърдиха, че няма как тя да се възстанови напълно до започващия след само 5 дни турнир на Острова.

Това доведе и до официално изявление от страна на организаторите, които потвърдиха, че една от най-харесваните тенисистки в света няма да гастролира на свещената трева в Лондон.

"Чувствам се много разочарована", заяви самата Клайстерс. "Това се случва точно преди началото на един от любимите ми турнири. За мен винаги е било удоволствие да играя на "Уимбълдън", където атмосферата е невероятна. В момента обаче нямам друг избор, освен да си почина от тениса за няколко седмици", добави тя.

Белгийката имаше силна амбиция да гони първа титла на "Уимбълдън", след като най-добрите й постижения в Лондон са достигането на 1/2-финал през 2003 и 2006. Клайстерс е трикратна шампионка на US Open и победителка от Australian Open за 2011, но трофеите на "Уимбълдън" и "Ролан Гарос" продължават да й се изплъзват.

Водещи

Най-четени