Ким Клайстерс няма да защитава титлата си на US Open 19.08 | 19:33

Белгийката бе принудена да се оттегли от участие на турнира, заради получената в Торонто травма на стомаха

От Константин Симидчийски

Трикратната шампионка на Откритото първенство на САЩ Ким Клайстерс потвърди днес, че няма да вземе участие на тазгодишната надпревара в Ню Йорк поради здравословни проблеми.

Белгийката е настоящ шампион в Голямата ябълка, но получената сериозна контузия на турнира в Торонто миналата седмица ще я лиши от възможността да защитава трофея. Клайстерс се оплаква от частично разкъсване на стомашен мускул, което Супер Ким получи по време двубоя си с Жен Жи, който тя така и не успя да доиграе.

Клайстерс не се радва на никак добра година в здравословен аспект, имайки предвид, че е изиграла едва пет мача, откакто контузи глезена си по време на сватбата на своя братовчед в началото на април. Последната титла на белгийката пък датира от началото на сезона, когато тя завоюва своя четвърти трофей от Големия шлем в Австралия.

"За нещастие няма да мога да защитавам титлата си на US Open, заради контузия в областта на стомашните мускули. Две седмици на рехабилитация няма да бъдат достатъчни за тази травма. Очевидно се чувствам изключително разочарована, защото тренирах наистина упорито през лятото и се чувствах в добра форма преди US Open", се казва в изявлението на Клайстерс.

"Сега не ми остава нищо друго, освен да почивам и да се лекувам", допълва Супер Ким.

Освен от Откритото първенство на САЩ, Ким Клайстерс се отказа от участие и на турнирите в Токио и Пекин. Белгийката разсея и спекулациите, че може да прекрати кариерата си, потвърждавайки в своя личен блог, че ще играе и през 2012.

Водещи

Най-четени