Кими: Никога не съм губил страстта си към Формула 1 30.11 | 20:00

Айсмен даде интервю пред медиите, след като вчера бе представен като пилот на Лотус Рено

От Константин Симидчийски

Световният шампион с Ферари за 2007-ма година Кими Райконен даде първия си коментар относно завръщането си във Формула 1 през следващия сезон в отбора на Лотус, който в момента още носи името на Рено. Айсмен, както е известен финландецът, донесъл последната титла на Скудерията в "Кралските гонки", заяви, че е решил да се върне, защото му е липсвала тръпката от състезанията.

Райконен напусна Ферари през 2009-та година и оттогава се подвизаваше в Световния рали шампионат (WRC), а и участва в няколко надпревари от сериите НАСКАР, но именно тези негови авантюри го накарали да осъзнае, че мястото му е във Формула 1.

"Никога не съм губил страстта си към надпреварата във Формула 1, а може би към другите неща около нея", обясни мотивите си за завръщането Айсмен.

"Когато карах няколко пъти в НАСКАР тази година, осъзнах, че наистина ми липсва емоцията от състезанията. Но от състезанията с други хора, защото в ралитата реално се състезаваш с часовника."

"Тогава получих обаждания от няколко души във Формула 1. Много неща се случиха, но всъщност успяхме да проведем много приятни преговори с Лотус Рено и подписахме договор. Наистина съм щастлив от този факт."

"Не бих се върнал, ако нямах нужната мотивация. Винаги се отделя голямо внимание именно на нея, но всъщност никой не знае какво се случва в главата ми, освен мен, така че не ме интересува какво си мислят хората."

"Радвам се, че отново се връщам. Не бих сложил подписа си на договор, ако не бях сигурен, че ще се насладя на изживяването - ще бъде много емоционално завръщане!", завърши развълнуваният Райконен.

Водещи