Кими Райконен остава в Световния рали шампионат 11.01 | 16:21

Финландецът с потвърдено участие в Рали Швеция през февруари

От Константин Симидчийски

Шампионът във Формула 1 за 2007 г. Кими Райконен сложи край на спекулациите, че ще се оттегли от участие в Световния рали шампионат през този сезон.

Слухове за това се появиха в публичното пространство, след като бащата на Райконен - Мати, почина внезапно на 56-годишна възраст преди Коледа. Това доведе и до спекулации, че финландецът възнамерява да прекъсне състезателната си дейност на този етап, оставайки потресен от сполетялата го трагедия.

Противно на очакванията на много хора обаче, Райконен бе вписан в регистрите за Рали Швеция, което ще се проведе между 10 и 13 февруари. Битката там се явява и първи старт от Световния рали шампионат за 2011 г. Финландецът ще седне зад волана на новия Citroen DS3, като същият модел ще бъде управляван от световния шампион Себастиян Льоб и другия пилот на Citroen Себастиен Ожие.

Интересното е, че се очаква този път Райконен да не се състезава под името на Citroen, както го правеше през дебютната за него 2010 г. Повече подробности от лагера на скандинавеца все още липсват, но говорител на Citroen заяви пред Crash.net, че Райконен е "наел" колата от тях, възнамерявайки да я използва под свое собствено име.

В случая става въпрос за новия тим ICE 1 Racing, като името на отбора очевидно идва от прозвището на финландеца - "Ice Man". Дали Кими Райконен ще участва във всички кръгове на Световния рали шампионат през 2011 г., това предстои да разберем.

През миналата година упорито се говореше, че е възможно 31-годишният ас да осъществи завръщане във Формула 1, където силен интерес към него проявяваше Рено. Засега обаче такава възможност не съществува, след като Райконен не изяви амбиции да поднови кариерата си в света на "кралските гонки".

Водещи