Формула 1 не попада в плановете на Кими Райконен 25.02 | 14:40

Финландецът отново довери, че не желае да говори по този въпрос

От iNews.bg

Световният шампион във Формула 1 за 2007 г. Кими Райконен отново сподели, че на този етап не се чувства никак ентусиазиран относно идеята за евентуално свое завръщане в света на "кралските гонки".

Бившият пилот на Ферари смени попрището си през 2010 г., когато Скудерията го замени с испанеца Фернандо Алонсо. Тогава скандинавецът взе решение да опита от тръпката на Световния рали шампионат, дебютирайки с тима на Ситроен.

През миналата година спекулациите за предстоящо завръщане на Райконен бяха повече от многобройни, а като основен фаворит за подписа на "Айс Мен" се спрягаше отборът на Рено. Тогава бъдещето на новобранеца Виталий Петров бе поставяно на кантар, а името на Райконен влизаше сериозно в плановете на Рено.

В крайна сметка до развитие в тази насока не се стигна, а името на финландеца отново бе свързано с екипа на Ерик Булие, когато полякът Роберт Кубица претърпя зловеща катастрофа по време на участието си в любителско рали на територията на Италия. 

В последствие Лотус Рено заложи на Ник Хайдфелд като заместник на Кубица, а Кими Райконен отново потвърди, че се чувства щастлив в Световния рали шампионат.

"Не проявявам никакъв интерес спрямо евентуално мое завръщане във Формула 1", отсече световният шампион за 2007 г.

"Дори не искам да говоря за Формула 1. Рали състезанията са това, което искам да правя. Радвам се, че ми предстои още един сезон там", добави Райконен.

Водещи