Клайстерс и Звонарьова се класираха за 1/8-финалите в Мелбърн 22.01 | 10:11

Павлюченкова и Надя Петрова изненадващо напуснаха турнира

От iNews.bg

Световната номер 2 и една от фаворитките в Откритото първенство на Австралия Вера Звонарьова се класира за 1/8-финалите на турнира. Тя успя да победи трудно с 2:0 сета представителката на Чехия Луцие Шафаржова. За близо два часа игра, рускинята се наложи с 6:3 и 7:6 (9). Особено драматичен бе вторият сет и по-специално тайбрека. В него Шафаржова спаси два мачбола, а пропусна и два сетбола. Звонарьова пък показа страхотна игра в защита в края и заслужено се поздрави с успеха.

В същото време Агниешка Радванска, която е поставена под номер 12 в основната схема, стигна до далеч по-лесен успех. Полякинята размаза Симона Халеп (Румъния) с 6:1, 6:2 за 55 минути игра. В опит да се класира за четвъртфиналите Радванска ще се изправи срещу китайката Шуай Пън, отстранила японката Аюми Морита с 6:1 3:6 6:3.

Ким Клайстерс, подобно на Звонарьова, също не загуби сет, но мачът ѝ срещу световната №83 Ализе Корне се оказа по-труден от очакваното. Белгийката започна добре, поведе с 5:3 в първата част, но не успя да затвори сета и се стигна до тайбрек. Ким все пак спечели сета след 7:3 точки, а във втората част поведе с 5:2 гейма и в крайна сметка взе частта с 6:3.

Екатерина Макарова, която в първи кръг победи Ана Иванович с 3:6 6:4 10:8, днес поднесе нова изненада на турнира. Тя отстрани поставената под номер 13 в основната схема Надя Петров от Русия. Макарова се наложи с 2:1 сета, в отделните части 6:3, 3:6 и 8:6. На осминафиналите Макарова, която за първи път в кариерата си се класира за тази фаза на турнир от Големия Шлем, ще се изправи именно срещу Ким Клайстерс.

Втората изненада поднесе намиращата се на 60-то място в ранглистата при жените Ивета Бенешова. Тя успя да отстрани поставената под номер 16 в основната схема Анастасия Павлюченкова с 6:3, 1:6 и 7:5. В следващата фаза тя ще спори със Звонарьова.

Водещи

Най-четени