Кличко определи Тони Томпсън за фаворит срещу Кобрата 01.08 | 14:48

"Нямам търпение да гледам мача на Томпсън срещу Пулев. Мисля, че Тигъра ще спечели", каза украинският шампион

От Мариян Найденов

Супершампионът в бокса Владимир Кличко беше категоричен в прогнозата си за мача между Тони "Тигъра" Томпсън и Кубрат Пулев, който ще се състои на 24-и август.

Двубоят ще е пряк сблъсък за това кой ще се превърне в претендент №1 за титлата на великия украинец и ще си гарантира сблъсък за милиони.

Кличко беше потърсен за мнение преди срещата, като той наклони везните в полза на Тигъра, който записа две страхотни победи над Дейвид Прайс и е смятан за фаворит в битката си за поясите на Кобрата.

"Познавам Тони Томпсън много добре и не съм изобщо изненадан, че победи два пъти Дейвид Прайс", коментира шампионът пред ATG Radio.

"Тони е много подценяван в последните години, но аз съм сигурен, че може да победи всеки от топ 10. Нямам търпение да гледам мача на Томпсън срещу Пулев. Мисля, че Тигъра ще спечели.

Нека не мислим за мач срещу един от двамата. Мисля мач за мач и следващият такъв е срещу Поветкин", сподели Кличко относно очакванията си за мача, който му предстои срещу евентуалния победител от двубоя Томпсън - Пулев. Мачът му с Поветкин пък е през октомври. 

"Все още не сме правили пресконференция, но това ще стане в близките седмици. Нямам търпение за Поветкин - има много боксьори в дивизията, но той е най-интересен. Феновете ще са развълнувани", смята Кличко.

Водещи

Най-четени