Клуж разпиля Локо Пловдив в Австрия 03.07 | 21:05

Финалистът за Купата на България изглежда притеснително две седмици преди старта на участието си в Лига Европа

От Божидар Азманов

Локомотив Пловдив загуби и третата си контрола в Австрия, като пораженията на пловдивските "железничари" от началото на подготовката вече са четири от пет мача, а единственото равенство възпитаниците на Емил Велев записаха срещу сръбския Ягодина.

Този път "смърфовете" претърпяха поражение от шампиона на Румъния Клуж, а формата, която демонстрират две седмици преди първия мач срещу Витес от Лига Европа, изглежда ужасяваща.

Хеттрик за разгромната победа на Клуж реализира Пантелис Капетанос, а едно попадение добави Василе Мафтей. За Локомотив се разписа Христо Спасов.

За двубоя с шампиона на Румъния Емил Велев не можеше да разчита на Кирил Котев, Драги Коцев, Даксон да Силва и Сержиньо и излезе на терена със следните единадесет - на вратата Господинов и пред него Родригес, Саламастракис, Христозов, Венков, Валери Георгиев, Даниел Георгиев, Стефанов, Тодоров, Тасио и Здравко Лазаров с капитанската лента.

До първия гол на румънците на терена не се случи почти нищо интересно. В 27-та минута Пантелис Капетанос от Клуж преодоля сънародника си Саламастракис и не остави шансове на Йордан Господинов за 1:0 за Клуж.

Футболистите на Емил Велев опитаха да реагират и намери Йордан Тодоров пред вратата на съперника, но бившият футболист на ЦСКА стреля в аут.

В 37-та минута играчите на Клуж получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение срещу голмайстора Капетанос. Потърпевшият застана зад бялата точка и бе безпогрешен - 2:0 за румънския състав.

Само четири минути по-късно груба грешка на Николай Христозов, който в този мач си партнираше в центъра на защитата със Саламастракис, позволи на Капетанос да открадне топката и да оформи хеттрика си в срещата.

Резултатът можеше да бъде и по-изразителен преди почивката, но топката срещна напречната греда на Господинов след шут на Едимар, отклонил се от крака на гръцкия бранител на Локомотив Саламастракис.

На почивката бившият треньор на ЦСКА Йоан Андоне замени всичките си титуляри и пусна нови 11 играчи на почивката, но неговият отбор продължи да диктува играта.

В 50-та минута Сугу стреля опасно, но френският вратар на смърфовете Байха се намеси и изби в ъглов удар. Той обаче остана безпомощен в 71-та минута, когато Бастос центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на "смърфовете" и Василе Мафтей с глава вкара за 4:0.

Десет минути преди края на срещата локомотивци успяха да вкарат почетно попадение. Негов автор стана Христо Спасов, който овладя топката след удар на Тимонов, отклонил се от гредата.

До края на подготовката Локомотив има да изиграе още две контроли - срещу Легия Варшава и Ал Джазира, а на 19 юли се изправя срещу Витес в първия двубой от втория предварителен кръг на Лига Евеопа. Мачът ще се играе в Ловеч.

Съставът на Локомотив:

Господинов, Родригес, Саламастракис, Христозов, Венков, В. Георгиев, Стефанов, Д. Георгиев, Тодоров, Тасио, Лазаров (Байха, Тимонов, Дьогуе, Йорданов, Маркес, Маламов, Спасов)

Най-четени